Реклама
https://www.bgdnes.bg/interesnite/article/17664701 www.bgdnes.bg

Родилата преди 6 месеца Василена Винченцо: Ожених се с халка за три лева, но съм щастлива

"Оженихме се с Денис, който е актьор като мен и руснак, с пръстени от 2,90 лева от индийския магазин. Купих и чаши от китайския мол за церемонията. Просто много искахме на нашата сватба да ни е хубаво, а не с нетърпение да чакаме да свърши." Това призна актрисата от Народния театър Василена Винченцо в рубриката "Интересните". Това бе първото й интервю, след като се сдоби с момченце Винченцо, вече на шест месеца.

"Денис ми предложи някак изведнъж. В понеделник отидохме да се запишем в райсъвета, а в събота се оженихме. И двамата не сме суетни. Продължихме купона в заведението на тате Винченцо на кебапчета и кюфтета навън и танцувахме до зори", сподели Василена.

Реклама

С Денис се запознали преди 14 години, но тогава не "прехвърчали пеперуди" помежду им.

"През 2009 г. пътувах често до Русия, тъй като там завърших и имам много приятели там. Предстоеше ми да започна в голям московски театър, но започна войната. Интересното е, че познавам всички съученици на моя съпруг, но с него не се засичах. Иначе го познавам, защото беше дошъл тук на гастрол. Пускала съм му честитка за рожден ден и той само е лайквал, но дотам", разказва красивата актриса.

Когато започва войната на Русия и Украйна, Денис се обажда на Василена да пита дали може майка му и сестра му да дойдат у нас.

"Тогава единственият, който ми помогна беше Любен Дилов-син, на когото и днес продължавам да съм благодарна. Той издейства визи и двете дойдоха у нас. Тогава се чух с Денис и цяла нощ говорихме. Оттогава се започна всичко", разказва Василена.

С днешна дата тя признава, че е изключително щастлив човек. Раждането на малкия Винченцо се превърнало в събитие, а бебето е спокойно и добро.

"Късмет имам с него. Кърмя си навсякъде и никой никога не ми е правил забележка за това. Толкова е естествено, както хората си поръчват сандвич в заведение. Смятам, че хората, които не искат в ресторантите да идват малки деца, ги дискриминират. Но пък моето момченце не реве, много е спокоен, дори му растат зъби, без да разбера", смее се тя.

Докато го гледа, Василена "не стои мирна", както очаквали от нея роднините, а води група със своята психоложка "Зад усмивката на мама", в която се коментират съвети от майки за майки.

Реклама

"Постоянно гледаме в мрежите щастливи жени, родили преди дни и вече във форма, с усмивка и съвети към всички. Ами не, аз не съм привърженик на това да се правим, че всичко ни е наред постоянно, по всяко време на денонощието. Не може да е така. Никой не вижда какво седи "отзад" на тази усмивка на младите майки, колко са недоспали, недохранени и изобщо изстрадали, но... щастливи. И трябва да се говори за всичко това. Този лайфстайл, който се показва отвсякъде, не ми е по сърце. Да, сигурно го има, но болшинството от младите момичета страдат, като гледат идеалните лица, тела и живот на други. А той всъщност може въобще да не е такъв", казва Василена.

Темата за анорексията и инсулиновата резистентност също не й е чужда, както и останалите "женски болести", за които обикновено никой не говори освен докторите.

"Едно време не е имало консултанти, но днес има. Ето аз разбирам от актьорство, но има хора, които разбират от детски сън или кърмене или захранване. Тези хора са специалисти за това са учили, да им се доверим", съветва Василена.

Колкото до сцената, актрисата е категорична, че ще се върне през май на сцената на Народния театър. "40 дни след раждането играх във Военния театър като гост актриса и се справих. Различно беше, но пак ми е щастливо. Слава богу, моята следродилна депресия беше само две седмици, знам, че всички изпадат в такава. Но всичко отмина и днес съм готова отново да се впусна в ново начинание", споделя Василена Винченцо.

Сканирайте баркода и чуйте цялото вълнуващо интервю на Василена

Четете още

Психологът Росен Йорданов: Четири пъти видях смъртта в очите, но не съм религиозен

Психологът Росен Йорданов: Четири пъти видях смъртта в очите, но не съм религиозен

Радо Шишарката: Преживях инсулт, загубих дете и това ме промени

Радо Шишарката: Преживях инсулт, загубих дете и това ме промени

Реклама
Реклама
Реклама