Реклама
https://www.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/1804508 www.bgdnes.bg

Болонка спасява цял блок от пожар

Чико е порода болонка и живее във Видин. "Той е изключително сладък и мил", казва за него стопанката му Илияна Иванова. Но това не е всичко. Чико освен мил е и много умен. Преди време пред блока, в който живее Илияна, станал пожар. Той се разразил с огромна сила през нощта, когато всички спели. Днес никой нямало да бъде жив, ако Чико не е усетил пръв пожара. В ранните часове на нощта той скочил върху леглото на стопанката си и започнал непрестанно да лае. Тя се събудила и усетила задушлива миризма. Веднага станала и видяла, че блокът гори. "Уникален е, защото ни събуди. Той е нашият герой", възкликва стопанката му.


Морското свинче Цоцко се готви за сън с новата си пижамка, която неговата собственичка Ава му е облякла. Той е на шест месеца и е любимец на семейството.

Реклама

Кученцето Спайко е порода френски булдог и на 5 месеца. Стопаните му са го облекли със зимно яке, за да не измръзне. Той е много игрив, но и послушен.

Кучето Йорко е на 4 години и половина и е порода посавско гонче. Стопанката му Стефка Георгиева от Монтана го обича повече от всичко.

Пуни е катерица от рода на сибирските ивичести бурундуци. Тя е на 2 години и живее в къщата на Елена Минкова. За нея тя казва, че е чудесен домашен любимец, с който не се скучае.

Котето Шоши е на 8 месеца и е най-любимото животинче на Сандра Маринова. Тя намерила бялото котенце в Балчик и веднага го харесала. Тя е много умна и добра, казва Сандра за Шоши.

Рекси е порода кокер шпаньол и е на 1 и 9 месеца. Стопанинът му Жоро много го обича, защото е игрив и го забавлява през цялото време.

Реклама

Родезийският риджбек на снимката се казва Чочо и е много мил и социален. Той живее с 3 кучета и 4 котки, разказва за него стопанката му Илияна.

Мортимър е порода йоркширски териер и е на 4 години. Той уникален сладур, красавец и любвеобилен пакостник, казва за него стопанката му Анелия Станева от София.

Кучето Бейли е порода голдън ретривър и е на 2 години. Тя е много послушна и обича да си играе със снега през зимата и да се къпе в реката през лятото, казва стопанката й Светозара Лозанова.

Речното пате очевидно няма никакъв страх от врага си - котката Туйстър, която пък обича да се разхожда на свобода. Стопанинът на котето Димитър е уловил момента, докато бил на разходка до близката река.

Реклама
Реклама
Реклама