Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17271565 www.bgdnes.bg

Бившият градски прокурор Николай Кокинов е разпитан за Нотариуса

Бившият градски прокурор Николай Кокинов, който напусна съдебната система преди 11 години, и оттогава е адвокат, е бил разпитан по досъдебното производство за групата на Мартин Божанов-Нотариуса.

Причината е, че Кокинов през 2018 г. е бил адвокат на Йоаким Каламарис. Гръцкият бизнесмен съобщи първо пред "24 часа", че е бил рекетиран от групата на Нотариуса.

Реклама

"В един момент ми сподели, че е заплашван от определени хора, ходихме на разговор, имахме срещи с лицата, които го притесняваха", обясни Кокинов пред БНТ. 

Притеснението било по повод два недвижими имота. "Искаха да ги освободи. Към онзи момент не ставаше въпрос за никакви Нотариуси", поясни той. 

"Когато разбрах, че става дума за търговски взаимоотношения, го насочих към адвокати в тази посока", добави бившият градски прокурор.

Той обаче потита защо до момента не е казано дали Нотариуса е бил агент на полицията.

Според него очевидно става дума за две групи. "Прокуратурата трябва да направи всички възможно, за да излезе с чест от ситуацията, за да не бъде упрекната, че защитаава един или друг кръг", каза Кокинов.

"Не знам как системата може да предпази магистрат, който доброволно е отишъл в едно заведение. Въпросът е кога са узнали за тези записи. След изчезването на Петьо Петров съпругата му започна да говори, после получи обвинение и млъкна", уточни той. 

Потитан как се е издигнал Петров до шеф на следствието, каза Божа работа.

Четете още

Нотариуса бил следен и подслушван, в деня на убийството му нямал "опашка"

Нотариуса бил следен и подслушван, в деня на убийството му нямал "опашка"

БОМБА! Мартин Нотариуса изнудвал магистрати със секскомпромати!

БОМБА! Мартин Нотариуса изнудвал магистрати със секскомпромати!

Реклама
Реклама
Реклама