Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17283544 www.bgdnes.bg

Червения пират си признава всичко, оказва се психично болен

Червения пират си признава всичко, оказва се психично болен и е настанен в болница.

След заплахите от Червения пират бяха предприети действия по задържането му. Разбрахме как се движи и къде ходи. Там се оказа, че има безплатен интернет. Той е ползвал публично достъпни мейли. Вчера се сдобихме с информация къде е и го задържахме. Това разказа шефът на Националната полиция Атанас Илков.

Вчера бе задържан Илко Захариев, подписвал се като Червения пират. Той бе изпращал заплашителни мейли до редица публични личности. Мъжът си е признал всичко. Той е психично болен. Следял новините и така решавал на кого да пише. Мъжът води скитнически начин на живот.

В Захариев били открити телефоните, от които писал заканите. Той ползвал 15 мейла, за да сипе заплахите. Писал до Мария Габриел, която е вицепремиерката и външна министърка, шефовете на СДВР и НАП Любомир Николов и Румен Спецов, както и други. Писал и преди месеци, когато отново бил задържан. Мейли те са с идентичен текст, съдържали обиди, а накрая пишело, че има пистолет, обясни шефът на дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП Владимир Димитров.

Четете още

Червеният пират се предаде на Анна-Мария

Червеният пират се предаде на Анна-Мария

400 лв. бакшиш давал Мартин Нотариуса

400 лв. бакшиш давал Мартин Нотариуса

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама