Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17421847 www.bgdnes.bg

Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Митко от Цалапица, пристига днес в България!

Рангел Бизюрев, който е обвинен в убийството на Митко от Цалапица заедно с близнаците Динкови, каца днес вечерта на родна почва.

Бизюрев ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Самолетът се очаква да кацне на летище София в 22:45 часа. От летището Бизюрев ще бъде отведен директно в столичния следствен арест, а на следващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив, където ще се гледа мярката му за неотклонение. Очаква се също да бъде разпитан за пръв път от разследващите.

Реклама

Правилата за конвоиране на задържани и осъдени не позволяват превозването между различни населени места да се извършва в тъмната част на денонощието, именно заради това първо Бизюрев ще прекара една нощ в ареста в София.

На Рангел Бизюрев предстои да му бъде предявено лично обвинението за убийството на Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица.

Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска от Окръжния съд определянето на най-тежката мярка за неотклонение на Бизюрев - "задържане под стража", която ще бъде одобрена, тъй като има голяма опасност да се укрие отново, както се криеше в Дания месеци наред.

юНа Бизюрев ще бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу братята близнаци Динкови, които са предадени на съд за укривателство. Те са обвинени, че са помогнали на Бизюрев да скрие тялото на Митко, както и да са му съдействали в бягството му зад граница.

В Цалапица се надяват на възмездие след новината за връщането на Рангел Бизюрев. Как ще се развие тежкият процес предстои да разберем.

Четете още

С викове "Убийци" и "Бял ден да не видите" посрещнаха близнаците замесени в убийството на Митко от Цалапица

С викове "Убийци" и "Бял ден да не видите" посрещнаха близнаците замесени в убийството на Митко от Цалапица

Майката на убития Митко от Цалапица: Вече не вярвам в системата!

Майката на убития Митко от Цалапица: Вече не вярвам в системата!

Реклама
Реклама
Реклама