Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17502286 www.bgdnes.bg

Сериен крадец се изниза от патрулката след ареста си, ченгетата го неутрализират с електрошок

Сериен крадец в Бургас избяга от полицейски автомобил след ареста си, а ченгетата го неутрализират с електрошок. За екшъна съобщава БНТ.

Рецидивистът е задържан за извършени множество кражби на хранителни стоки и алкохол от магазини, разположени на територията на морския град.

Реклама

Сигнал за 21-годишния криминално проявен бургазлия е подаден на 25-ти март от служител на магазин в бургаския ж.к. „Меден рудник", който забелязал, че мъжът многократно посещавал търговския обект, с цел извършване на кражби и се обадил на СОТ-фирмата на обекта.

Междувременно крадецът се опитал да напусне магазина, но служителят го помолил да остане на място до пристигане на екипа от охранителната фирма. Посетителят започнал да обижда охранителя, като го заплашил с убийство. Дори го напада, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина.

Впоследствие престъпникът е установен и е задържан от полицейските служители на Четвърто Районно управление – Бургас, като е конвоиран със служебен до помещенията за задържане към Пето Районно управление – Бургас.

След пристигане до районното и при излизане от полицейската кола, задържаният побягнал в посока бл. 57, като след около 20 м. се навел и взел от земята предмет. Полицаите възприели действието на бургазлията за реална заплаха и единия от тях след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър. Уцелил го в гърба и го нокаутирал.

21-годишният мъж е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ – Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на задържани лица.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас по отношение криминалните действия на 21-годишния бургазлия, с прокурорско постановление същият е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража за срок от 72 часа".

Реклама

Констатирано е, че сред последните му прояви са кражба на хранителни продукти от магазин, разположен на ул. „Мара Гидик", кражба на хранителни продукти на обща стойност 273,20 лв. от магазин, разположен в к-с „Меден Рудник", кражба на хранителни стоки и алкохол на обща стойност 66,91 лв. от друг магазин също в к-с „Меден Рудник".

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 21-годишния криминално проявен бургазлия продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Четете още

Осъдиха трима българи за кражби на куфари във Великобритания

Осъдиха трима българи за кражби на куфари във Великобритания

МИСТЕРИЯ! Търсят кой е откраднал 15 суджука

МИСТЕРИЯ! Търсят кой е откраднал 15 суджука

Реклама
Реклама
Реклама