Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17935273 www.bgdnes.bg

Нойзи отнесе 500 лева глоба за неуважение към съда

Ивайло Цветков ще бъде принудително докаран на следващо заседание

Ивайло Цветков-Нойзи отнесе 500 лева глоба за неуважение към съда. Това научи "България днес" от свои източници.

Нойзи не се яви на делото, на което трябваше да се реши дали ще му бъде отнета колата, с която бе заловен да шофира под въздействието на алкохол, в полза на държавата.

Реклама

Освен Нойзи и адвокатът му отнесе 500 лева глоба, защото и той прецени, че не е нужда да даде основателна причина, с която да не се яви пред Темида.

Тези действия на Нойзи и защитника му накараха съдът да постанови журналистът да бъде доведен принудително на следващото заседание, което е предвидено за 6 юни.

Припомняме, че в края на миналата година на кръговото на ул. „Околовръстен път" и „Черни връх" Нойзи бе спрян за рутинна проверка от уноформени. Ченгетата му правят тест, който показва концентрация на алкохол 2,12 промила. Колата още тогава му бе иззета.

По-късно същия ден Нойзи бе пуснат срещу парична гаранция от 15 000 лв.

Цветков даде и кръвна проба за изследване и в болница, която обаче го закова. Отчете още по-висока стойност - 2,52 промила. В крайна сметка Нойзи призна вината си пред Софийския градски съд и получи 10 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Темида му отне и шофьорската книжка за 14 месеца.

Цветков е поредният известен човек след Белослава, Андре Токев и много други, които бяха заловени и осъдени в последните години заради употреба на алкохол и наркотици зад волана.

Четете още

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Нойзи ПРОГОВОРИ за нощта в ареста

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Нойзи ПРОГОВОРИ за нощта в ареста

Нойзи се призна за ВИНОВЕН! Договори си 10 месеца условно за пиянската си изцепка зад волана

Нойзи се призна за ВИНОВЕН! Договори си 10 месеца условно за пиянската си изцепка зад волана

Реклама
Реклама
Реклама