Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17986846 www.bgdnes.bg

Записи разкриват кой стреля по българска проститутка в Италия

Нашенката вече е без опасност за живота

Ченгетата в Италия чакат да я разпитат и да даде името и локацията на сводника си, подозират го

Разследването за опита за покушение срещу българската проститутка в Италия продължават да хвърля светлина върху случая. Ченгетата преглеждат записи от камери в района и чакат нашенката да издаде името на сводника си, тъй като той е заподозрян номер 1. Това пишат италиански медии, които следят случая.

Реклама

29-годишната проститутка от български произход, която стана жертва на безпощаден разстрел в неделя вечерта по адриатическия път между Равена и Червия, в Старата кариера Манзона, вече е без опасност за живота. Жената беше приета в болницата "Буфалини" в Чезена и претърпя операция на гръдния кош. Сега е в интензивното отделение. Нашенката беше застигната от няколко куршума, попаднали в ръцете й и в подлопатката, а от там един е преминал в белите й дробове.

"Който я е стрелял, е искал да я убие", е мнението на прокуратурата в Равена, която образува дело за опит за убийство, засега срещу неизвестни лица, тъй като предполагат, че един е шофирал возилото, а втори е дръпнал спусъка.

Жертвата все още не е разпитана официално от разследващите, това се очаква да стане днес или утре. Към момента единственото, което българката е успяла да каже на италианските полицаи, е, че е била застреляна от светла кола, която се приближила до нея и в движение от нея е започнала да гърми. Пострадалата е дала и мъгляво описание на стрелеца, а полицаите имат основания да смятат, че става дума за сводника й.

Това тепърва ще се установява, тъй като, когато е дала показания, българката е била упоена и затова тези данни за момента се смятат за неофициални. Предстои да бъдат потвърдени от самата жертва и от камерите в близост до местопрестъплението. Близкото разстояние и броят на куршумите са уликите, които подсказват на разследващите, че целта е била не само сплашваща, но и намерението да бъде убита жената. В хода на разследването за опита за убийство срещу нашенката ченгетата в Италия разбират, че в момента тя е разследвана за участие в голяма мрежата за проституция. На място се намесиха криминалисти, които извършиха оглед, извадиха гилзите и прегледаха паркиран недалеч от засадата автомобил с български номера, който със сигурност не е този, използван от нападателя. По неофициални данни колата не е и на простреляната проститутка. Няма други очевидци освен жертвата.

Очаква се разследването да продължи с разпит на 29-годишната жена и ще се опита да събере малко повече информация от камерите, дори ако тази конкретна точка от улицата не е под видеонаблюдение. Има камери в близост и по тях ще се разбере каква точно е била колата, от която е стреляно по българската компаньонка. Ченгетата в Италия се надяват да успеят да видят колко хора са били в колата и дори как изглеждат, тъй като камерите им по пътищата са с доста добро качество.

29-годишната родна проститутка бе простреляна от неизвестен мъж на адриатическото шосе до град Равена, област Емилия-Романя. Според италианските медии драмата се разиграва в 20 часа на 19 май в зоната близо до Савио. Жената седяла на стол на борда на пътя, тъй като била проститутка, чакаща клиенти. Българката е застигната от три куршума - два в ръцете и един, който влиза в белите й дробове. Тежко ранена, тя успява сама да се обади по телефона си за помощ. След пристигането на полицията и Бърза помощ българката е откарана с хеликоптер в болницата "Буфалини" в град Чезена. Опериран е гръдният й кош по спешност, но вече е извън опасност.

Жената живее в жилище под наем в Чезенатико. Според досегашното разследване на властите българката е чакала клиенти, както правила и други дни, на разширение на пътя в близост до Кава Манцона Векиа. Не е ясно по какви причини мъжът, който се приближил до нея, е стрелял отблизо в ръката и гръдния й кош, опитвайки се да я убие. Единият от куршумите почти достигнал до сърцето на жертвата. Според медиите вече има един заподозрян по случая, може би става въпрос точно за сводника на жертвата, но не се знае нищо повече. Предположенията са, че става въпрос за рекет в средите за платена любов.

Четете още

Страшна българска банда сгащена в Париж

Страшна българска банда сгащена в Париж

Глобиха с 10 000 евро клиент и БГ проститутка в Италия
Глобиха с 10 000 евро клиент и БГ проститутка в Италия

Глобиха с 10 000 евро клиент и БГ проститутка в Италия

Убитата в Осло българска проститутка била в престъпна мрежа
Убитата в Осло българска проститутка била в престъпна мрежа

Убитата в Осло българска проститутка била в престъпна мрежа

Българска проститутка убита по жесток начин в Осло
Българска проститутка убита по жесток начин в Осло

Българска проститутка убита по жесток начин в Осло

Реклама
Реклама
Реклама