Реклама
https://www.bgdnes.bg/lechiteli/article/5819733 www.bgdnes.bg

Лечителят Борис Николов: Българската „виагра” се казва бабини зъби advertorial icon

С това романтично име народът нарича билката Tribulus Terrestris. Пълзящото растение от семейство Чифтолистникови предпочита песъклива почва до 600м надморска височина. Острият трън пука велосипедна гума, а по черноморските плажове боде краката на летовниците. За лозарите представлява истинска напаст, тъй като e опасен плевел. За народната медицина обаче билката е могъщ илач. От векове се използва като средство за полова сила и фертилност, като лек за артрозни, гръбначни и сърдечни болежки. Пръв на тези свойства обръща внимание фитотерапевтът Борис Николов (1922-2009). Своите изследвания описва в книгата „Растението убиец на холестероловите плаки”, публикувана от ИК „24 часа” в многохиляден тираж през 2007г.

Клинични изпитания във Военномедицинска академия и ИСУЛ доказват качеството на препарати по негови рецепти да разграждат холестероловите плаки. Те са в основата на десетки заболявания, най-страшните от които са инфаркт и инсулт. По смъртност от тях България е на първо място в ЕС.

Подобни мрачни статистики обаче не спират нашенеца да похапва нездравословно и да прекалява с чашката. По тези показатели също сме сред държавите-отличнички. Масово българският мъж е с наднормено тегло, омазнен черен дроб, висока кръвна захар и холестерол или т.нар метаболитен синдром... Но само едно може да го изплаши до толкова, че да вземе мерки – еректилната дисфункция. Опре ли до най-милото му, българинът не жали средства и опитва всичко. Известните лекарства са скъпи, имат ред странични ефекти и действието им е временно. За щастие Родината ни дарява с могъща билка срещу неуспехи в леглото – Tribulus terrestris. По нашите земи сме благословени с най-висока концентрация на вълшебните фуростанолови сапонини, на които се дължи действието.

„Това е най-малкото, което тази билка може да направи за нас”, казваше лечителят Николов. Освен стимулиращо хормоните действие, неговата серия „Боралин” пречиства сърдечно-съдовата система от плаки, снижава нивата на холестерола, пикочната киселина и кръвната захар, укротява някои автоимунни заболявания, стихват възпалителните процеси в ставите. Срещу коксартроза например, за чувствително подобрение е достатъчен двумесечен курс с четири половин литрови опаковки Боралин№8, като междувременно болното място се маже с дълбокопроникващия гел Боралин№3. При заболявания на сърцето курсът се прави с №5, а при ошипявания, гръбначни болежки и висок холестерол помага №4. Д-р Янакиева от Варна съобщава за подобрение при пациент с постоянен шум в ушите и коронарни запушвания. Тя научава за Боралин от свой колега, излекуван от тромбоза в бедрената артерия.

Флагманът на серията е №1 – билков сироп без захар с екстракт от Tribulus terrestris. Само след седмица прием, резултатът надминава очакванията, споделя пациент на д-р Вълчев от Бургас. Взема се и от лица без еректилни проблеми, с цел допълнително усилване на представянето. При нежния пол помага за по-лекото понасяне неудобствата на климакса, подобрява чувствителността и фертилността. Подслаждането със стевия го прави подходящ и за диабетици.

В аптеките ще намерим цял рафт подобни продукти, но причината за ограничената им успеваемост е в спиртния извлек, който унищожава активните съставки от групата на сапонините. Някои производители дори добавят хлороформ в процеса на екстракция. Пазарният си дял дължат единствено на агресивната реклама.

На този пазар от няколко години е и фирмата на наследниците на именития лечител. Сбъдната е неговата мечта да започне фабрично производство на Боралин.

Първото издание на книгата „Растението убиец на холестероловите плаки” можете да изтеглите свободно от тук: www.boralin-bg.com

Връзка към предишни публикации на тема „Борис Николов; Боралин; Tribulus terrestris”: https://www.24chasa.bg/Article/5371373.

Реклама
Реклама
Реклама