Реклама
https://www.bgdnes.bg/lechiteli/article/6995789 www.bgdnes.bg

Билколечителят Дончо Тонев: 100% церя с билки всякакви алергии

Депресията и страховата невроза са победими

Кой е той
Дончо Тонев е единственият ученик на покойния бай Иван Бързински от Наречен, който доволни пациенти наричат "министъра на билките". Уникална тетрадка с билкови комбинации оставя на Дончо народният лечител, за да продължи делото му. Преди да се пенсионира, Тонев работи в полицията. От години насам Дончо Тонев е известен с уникалните си билкови капки, в които с тайна комбинация лекува алергии от всякакъв произход. Лечението винаги е успешно и продължава не повече от три месеца.

- Г-н Тонев, откога сте билкар и как се зароди това желание у вас да лекувате?
- Първо искам да изясним разликата между понятията "билкар" и "билколечител". Билкар може да бъде всеки, който бере билки. Билколечител е човекът, който се е научил да разпознава проблемите в човешкото тяло, да го познава и да прави комбинации между тревите, за да бъдат те лековити, когато хората ги използват. За себе си мога да кажа, че преди повече от 20 години отидох при един билколечител в Нареченските минерални бани, той се казваше Иван Бързински. Този човек 60 години се занимаваше с билколечение. Той е доайенът след Петър Димков, който е всепризнат. Бай Иван почина преди пет години на 92-годишна възраст. Преди да го срещна, изобщо нямах намерение да се занимавам с билки, но той успя да ме запали, показа ми разни книги. Започнах да чета, завърших курс в Националния център по фитотерапия и народна медицина. Но основното за билколечението го научих от бай Иван. В продължение на 10 години всяко лято ходех при него и попивах от уменията му. Бях упорит, защото занаят не се дава ей така. Така през 2000 година започнах да работя самостоятелно и сега съм единственият наследник на неговите рецепти. Това, което бай Иван беше усвоил като знания и умения, го предаде на мен и ми разкри тайните си за лекуване, защото неговите близки нямаха интерес към лечението с билки.
- Какви точно заболявания лекувате?
- Четири основни са, но пред тях традиционната медицина е безсилна - всички алергии, страховите неврози, паническото разстройство и депресията. Сега е сезонът на алергиите, които се проявяват под различна форма - кашлица, кихане, обриви, сърбежи и подуване. Лекувам ги с комбинация от четири билки, които прочистват кръвта и унищожават алергена. Традиционната медицина лекува не причината, а следствието, тя може да прочисти кръвта с лекарства, но я няма тази компонента, която да убие самия алерген. В моята комбинация я има. Научил съм съставките и пропорциите й от бай Иван.
- Гледах ви при Гала, там давате 100% гаранция, че ще излекувате алерегиите, обяснихте и че сте единственият в света, който прави това само с билки.
- Да, точно така е. Сигурен съм в твърдението си, защото от години се занимавам с експерименти в билковите комбинации и най-сетне съм намерил тази, която да помага точно на това заболяване. Имам и примерите на хиляди излекувани хора от алергии, не само в България. Това ми дава самочувствието да твърдя, че съм намерил точната формула. Още повече че екстрактът ми е гарантиран и не създава неудобство на хората да търсят билки, да ги варят и да ги съхраняват. Достатъчно е да се приемат по 15 капки по 3 пъти на ден и ще си отиде и най-упоритата алергия. Особено полезни са капките за малки деца, защото не вредят на организма и премахват всички сърбежи, обриви, кашлици, бронхити и астми. Колкото до билките, аз сам си ги бера, събирам и ги правя на капки. Всичко е екологично чисто.
- Ваши колеги се хвалят, че лекуват и онкологични заболявания.
- За съжаление, според мен тези заболявания не могат да се лекуват с билки. Или поне не в краен стадий на развитие на болестта. Когато нещо не мога да лекувам, си признавам. Не се занимавам с лечение на хормонални проблеми или онкологични заболявания.
- Но пък се справяте със страховите неврози и депресиите.
- Да. Това са т.нар. "модерни болести". За съжаление, много млади хора идват с подобни симптоми при мен напоследък. Има тотален срив на нервната система на хора между 30 и 40 години, на основата на стрес. Официалната медицина лекува тези неврози с антидепресанти. По-скоро ги потиска, като по този начин сигурно очаква самите хора да се справят с проблема си, а то не се получава. С екстракта от моята билкова комбинация правя точно това - прочиствам кръвта от стреса. Давам гаранция, че с моята комбинация за четири месеца ще се излекувате. Паническите разстройства също отшумяват с билките. Всичко от този род е победимо, бронхиалната астма също. Не смея да твърдя, че лекувам цирозата на черния дроб на 100%, но имам около 50 случая, когато съм спасил хора, отписани от традиционната медицина.
- Т.нар. "женски" болести лекувате ли?
- Да, с билки против цистит всичко се изчиства за 2 месеца. Голям проблем за много жени е и безплодието. Справям се и с него. И 20 пъти да направят инвитро, не се ли премахнат възпаленията, които някои жени имат в себе си, дори без да знаят, няма как да се задържи плода. Той ще се изхвърли. Затова пак билките помагат. Аз имам повече от 15 деца, родени благодарение на моето лечение.
- Защо по време на приема на вашите капки е забранено пушенето, пиенето на алкохол, газираните напитки и лютите храни?
- Защото е противопоказано в съчетанието на билките. Докато се пият лекарства, също е забранена употребата на моите капки. Щом се провежда лечение с билки, не е желателно да се приема друго лечебно средство, а когато въздействам на нервната система, дори забранявам пиенето на кафе на болните. Лютите чушки могат да променят лечението, а алкохолът да забави дейността на черния дроб, който очиства всичко в организма.
- Дайте ни примери за рецепти, които най-често хората ви молят да споделите с тях.
- Ето ви една рецепта срещу язва, която дава 100% резултат. Четири килограма суров цвят на жълт кантарион се слага в тенджера с четири литра зехтин. Затваря се и се оставя да стои 40 дни на слънце. От време на време се разбърква. След 40-ия ден се прецежда с тензух. Получената смес се пие сутрин, обед и вечер по една супена лъжица. С тази отвара изчезват язва, колити, гастрити и всякакви болки в стомаха. Друга рецепта: две шепи цвят от билката камшик се забъркват със свинска мас и се запържват в едно тиганче. Сместа става жълта. Оставя се 24 часа да престои. Получава се мас, с която се лекуват напукани пети и възпаления по кожата. Ако имате проблем с венците, смрадликата е лечението. Тя е природен дезинфектант. Правите си запарка със 100 грама, които варите в литър и половина вода 20 минути и прецеждате. Отварата е годна 3 дни за промиване на рани, жабуркане, прочиства всичко.
- Читателите ни питат в писма до вас как да излекуват шиповете си.
- Ще споделя рецептата специално за вашия вестник. В един буркан от компот се слагат два пресни сурови кокоши яйца. Трябва да са цели, с черупките, и се заливат с винен оцет. Не с ябълков, а задължително с винен. Киснат три дни, докато черупките се стопят. С една вилица се махат ципите на яйцата. Остават белтъците, жълтъците и оцетът. Прибавя се 150 г терпентин, разбърква се, докато сместа не стане бяла като боза. Слага се в шишенце, което, когато сместа се утаи, се разбърква. Слага се част от него върху вълнен парцал и се прави компрес. Първите три дни компресът стои по 6 минути на ошипеното място. След това времето се увеличава с по 2 минути, докато стигне до 20 минути. Парцалът не трябва да се пере. При шипове в краката схемата е друга. Взема се едно бурканче от детско пюре. До половината се пълни с мед и се добавя 100 г сяра за пиене от аптеката. Разбърква се и сместа става като тесто. Вечер се прави компрес с една лъжичка от сместа и се слага на петата. Завива се хубаво с найлон и се спи с него. След 10 вечери край с шиповете.

За поръчки "Лечителите на България" на www.trud.cc
Телефон за връзка с билколечителя:
0898 76 48 68

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама