Реклама
https://www.bgdnes.bg/lechiteli/article/7557265 www.bgdnes.bg

Лечителят поет Иван Желев: Открих отвара, която се бори с рака

Не продавам сместа, защото за всеки пропорциите са различни

Кой е Иван Желев

Известният билков лечител Иван Желев пише стихотворения от малък. Има няколко стихосбирки "Ангел и оазис", "Без пепел", "И" и други. Дебютната му творба с поезия е отличена с националната награда "Южна пролет" през 1995 г. Иван Желев е роден на 21 февруари 1964 година в Ямбол. Завършва ВИАС със специалност хидротехнически съоръжения. Днес Желев продължава да се занимава с билки и работи по усъвършенстването на формулата, която твърди, че е открил, против рак.

- Инж. Желев, преди години обяснихте, че сте открили формула за борба с рака. Докъде стигнахте с отварата, която се бори с него?

Реклама

- Точно така! Открих един билков екстракт, с който мога да унищожа раковите клетки. Тъй като не съм лекар и нямам право да правя лекарства, се занимавам с биология, но и усъвършенствам мои рецепти за билкови отвари. Първоначално започнах с откритието на продукт за възстановяване на космения растеж при плешиви хора. Разработих го преди доста време, вече берем плодовете му, както се казва. Много народ се сдоби с коса, след като почна да го употребява. Последно помогнах на актрисата Жоржета Чакърова да се пребори с опадането на косата, а преди това покойният композитор Найден Андреев. Имал съм и други популярни личности клиенти. Но попитахте за рака. Същността на всяко лечение на рака се състои в следното: по какъв механизъм даденото лекарство разграничава туморната от нетуморната клетка. Първият ми пациент, така да се каже, беше приятел, на когото чичо му имаше рак на пикочния мехур. Той дойде при мен и ме попита дали мога да му помогна с нещо. Поставих си задача да доведа раковите клетки до състояние на апоптоза (клетъчна смърт) - тоест да се самоунищожат. Хрумна ми една интересна идея от растежа на косъма. Косъмът расте, расте и в един момент пада - включва се механизъм на апоптоза. Започва рязко отделяне на калциеви йони в клетката. И се опитах да предизвикам това с раковите клетки. После направих и билковата комбинация. Задачата ми беше следната: първо, да постигна рязко отделяне на калциеви йони, защото при бавното им отделяне няма да се постигнат необходимите нива за апоптоза. Първият извод беше, че ако това лечение не стане бързо, няма да стане въобще. Второ, трябва да се попречи на клетката да се възстанови, т.е. да успее да върне калциевите йони в тези части на клетката, в които те се съдържат в огромна концентрация, или да ги изпрати в кръвта - да се задвижат калциевите помпи. Направих блокер на тези калциеви помпи и причиних рязко отделяне на калциеви йони с най-обикновени билкови съставки. В приложената от мен формула при лечението на рака на пикочния мехур използвах специално подбрано съотношение между куркумин и капсаицин, съобразено с характеристиките на болния човек, за да се получи разграничително действие между болни и здрави клетки.

- Човекът оздравя ли?

- Той пи билковата смес в рамките на 24 часа. Вече му бяха правили две операции с последваща химиотерапия. Имаше резултат от цялостното ни лечение. После ми се обади щастлив - лекарите не му открили нищо. Дори изказали учудването си, че за първи път виждат да се излекува рак с антибиотици, защото човекът не казал, че аз съм го лекувал, а че пил антибиотици, които му бяха предписали след първата операция. Предложих му да продължим лечението и след това, за да потиснем процеса с друга билкова смес, но той отказа. От тогава започнах да се интересувам и да усъвършенствам формулата си за борба с рака.

- Каква е тази тайнствена формула? Вярно ли е, че от световна медицинска фирма са ви шпионирали с желание да им я дадете?

- Има нещо такова. Тя е много проста формулата, но всичко е в дозите. Съдържа куркума, черен пипер, лют червен пипер и зелен чай. Искам ясно да подчертая, че не във всички случаи може да се очаква резултат. Преди да дам билковата смес, трябва да знам няколко неща от човека: доколко е диференциран туморът и хистологията му, от какво произлиза. Обикновено има надежда при карциноми с висока степен на диференцираност.

- Резултатът кога трябва да се види?

- Веднага след изпиването на сместа в рамките на 24 часа, до два-три дни трябва да има резултат. Все пак не винаги е така, защото например при меланомната туморна клетка тези рецептори липсват. Затова при меланомите този метод не може да се прилага, но имам разработен друг за този вид ракови заболявания. При тях използвам друга система за постигане апоптоза на раковите клетки.

Реклама

- Какъв точно вид рак се лекува с вашата отвара?

- Пак казвам, аз не я продавам отварата. Съветвам хората да си я направят, но в различни пропорции. Както казва Парацелз - "Няма отрова, има доза". За мен е важна консултацията с пациента. Иначе този илач помага при карциноми на пикочния мехур, храносмилателната система, там, където има лигавици. Там се съдържат тези рецептори, които могат да се блокират с билковата смес. Този метод е добър и с това, че не е лечение, което ще отнеме две години, да го пробваш дали ще ти помогне или не. Разбираш има ли ефект за един-два дни. Не се губи ценно време в търсене на успешно лечение. Освен това трябва да се знае, че методът задължително се прилага под лекарско наблюдение. Докато традиционната медицина лекува рака бавноскоростно за 2, 3 или 5 години, разковничето да победим болестта на века е, като го атакуваме бързоскоростно - за 24 часа. Това искам аз да кажа, защото пак да повторя - важно е да се унищожи само туморната клетка. При скоротечното ускоряване се получава процес на саморазрушение, защото клетката няма време да изгради защитни структури. Така се поддава и умира под въздействието на отварата. Така в бъдеще може да се създаде компютърна програма, в която да се заложат генните карти на болните и да се атакува само туморът с подходящата бърза концентрация от много билки наведнъж. И е важно да се отбележи, че от всички хора, които са идвали за съвет при мен, всеки, който го е спазил, е оживял. Макар да знаем, че ракът е най-коварното заболяване в световен мащаб и това мое твърдение да звучи невероятно.

- Инж. Желев, обяснете ни на какъв принцип действа така популярният ви лосион за оплешивяване?

- Съществуват няколко добри американски и японски продукти срещу оплешивяване. Но всеки от тях е тясно специализиран. Едни са със съдоразширяващ ефект, други потискат ензима, а трети са с антимикробно действие. Аз открих формулата за цялостна концепция. Понеже ролята на косата е да изтегля токсините от скалпа и да пази мозъка от неблагоприятни вещества и външни влияния, моята роля е да забързам процеса, за да израсне новата коса. Забелязал съм, че под гладкия скалп се крият кристализирани кожни пъпки, лишени от достъп на кръв със затихнали функции, които обаче не са мъртви. От друга страна, стволовите клетки на епителната тъкан, които осигуряват космения растеж, са в наличност до края на живота на човека. Ето това дава възможност при правилна процедура да се възстанови косменият растеж. Това правя и аз с моите лосиони и затова постигам успех.

За поръчка на книгата "Лечителите на България" на www.trud.cc

Реклама
Реклама
Реклама