Реклама
https://www.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18347022 www.bgdnes.bg

ДОБРА СЛУКА! Щука гигант улови Калин Вельов

От две години съм запален рибар, сподели музикантът 

65-сантиметрова щука гигант улови Калин Вельов! Бившият музикант от "Ку-ку бенд" и ексдепутат хваща трофейната риба във водоем в Пирин.

"Преди две години се запалих по риболова. Аз съм каякар и любовта към водата не ми е чужда, но точно покрай това занимание дойде и страстта към риболова. Не мога да кажа, че ходя често за риба, по-скоро се случва инцидентно", разказа пред "България Днес" Вельов.

Реклама

Дългата щука е първото му голямо постижение, като се надява някой ден да хване и по-големи риби.

"Улових я на воблер (изкуствена примамка). Интересен ми е спортният риболов и най-вече хищните риби. Да стоиш във водата и да ги дебнеш. Когато знам, че ще бъда близо до язовир, винаги си вземам въдиците, защото може да ми излезе късметът", каза още пред вестника Вельов.

Щуката е хищник, като малките рибки, след излюпването от хайвера, се хранят със зоопланктон, хайвера на други риби и дребни ракообразни. При достигане на размер 5-6 см щуката започва да се храни изключително с малки рибки. Не са редки и случаите на канибализъм, когато по-едрите екземпляри се хранят с по-дребните. В нейната дажба попадат също така жаби, мишки и малките на водоплаващите птици. За разлика от другите хищници щуката се държи на определени места във водоема и напада жертвите си от засада, като след нападението се завръща на своето място.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Торта барабан за Калин Вельов

Торта барабан за Калин Вельов

ВОДНО ПАРТИ! Калин Вельов се глези на басейн с Фицата

ВОДНО ПАРТИ! Калин Вельов се глези на басейн с Фицата

Калин Вельов СЕ ОЖЕНИ. Ето за коя

Калин Вельов СЕ ОЖЕНИ. Ето за коя

Калин Вельов стана на половин век и избяга от София

Калин Вельов стана на половин век и избяга от София

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама