Реклама
https://www.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/8287895 www.bgdnes.bg

Рибар хвана сом, по-голям от него

Влиза за сефте с гаджето в язовира, дърпа 80-килограмовата риба

"Да ловуваш, без да убиваш, това се нарича красив лов." С този девиз 29-годишният Христо Алипиев влиза във водите на язовир "Ивайловград". А само няколко часа по-късно излиза оттам със сом, по-голям от самия него.

С помощта на околни рибари късметлията успява да издърпа 80-килограмов сом, научи "България Днес".

Реклама

"Самият аз тежа 65 килограма", признава слисаният въдичар, когато чудовищната риба вече е преборена. Той прави снимки за спомен, след което подарява обратно живота на исполина, като го връща невредим във водите на язовира.

"Нека тази постъпка служи за пример на останалите рибари", призовава Христо от град Любимец.

Голям късмет на рибаря носи новата му лодка, както и годеницата му Камелия Апостолова. Христо решава да изпробва плавателния съд за сефте. Качва също и приятелката си на борда. Спуска във водата въдица със собственоръчно изработена изкуствена примамка, имитация на рибка.

Атаката на сома се случва около 10 часа преди обяд в местността Разлятото, под Митничарското селище.

"Звярът издърпа над петдесет метра влакно и легна на дъното", разказва въдичарят. По време на битката наоколо се събират лодки и на други риболовци, които са в готовност да помагат. Един от свидетелите се прехвърля на неговия борд и с общи усилия успяват да извлекат огромното туловище от водата.

"Емоцията беше двойна и неописуема! Благодаря на хората от снимката за помощта и споделената радост", добавя Алипиев. Рибата е дълга цели 225 см и тежи 80 кг. До този момент личният рекорд на късметлията е 20-килограмов шаран от същия водоем. Той споделя, че ще предложи печелившата примамка за продажба на търг, а парите ще предостави за зарибяване на любимия му язовир "Ивайловград".

Иначе Христо има и друго хоби. Той е един от най-изявените състезатели у нас по екстремния спорт стънт - акробатика с мотори. Досега е печелил множество купи от състезания у нас и в чужбина.

Реклама
Реклама
Реклама