Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/10041226 www.bgdnes.bg

Проф. Лъчезар Филипов: Убиха Кенеди заради НЛО

Той смятал да обяви цялата информация на ЦРУ за извънземните

"Убиха Джон Кенеди, бившия президент на САЩ, десет дни след като е станало ясно, че смята да обяви цялата информация, съхранявана в ЦРУ за извънземните. Това се случва след негова среща с Хрушчов, бивш председател на СССР, на която е ставало дума за обмяна на данни по тази тема. Щяло е да стане известно, че има доказателства, че извънземни съществуват. Но куршумът застигна Кенеди тъкмо заради това. Тогава информацията остава скрита, но сега нещата вече се обръщат. И със сигурност има причина да се съобщава точно сега тази информация", сподели сензационно пред "България Днес" проф. Лъчезар Филипов по повод новия доклад за НЛО, който ще бъде публикуван следващия месец.

"Не се ли питат хората защо САЩ приемат вече толкова сериозно тази тема? Аз вярвам, че това е целенасочено, за да се оправдае поредната военна офанзива за изнасяне на оръжейна сила в космическото пространство - уж за защита от потенциалния извънземен враг. Иначе как ще си обясним и последното интервю от миналата седмица на бившия президент на САЩ Барак Обама, който казва пред американския журналист Джеймс Кордън: "Знам много неща, виждал съм докладите, но нямам право да ги разкривам. НЛО не заплашват Земята. Ето и той споделя неща, които само преди година не бяха възможни изобщо", допълни Филипов.

Реклама

Мнението му напълно се покрива с това на един от най-популярните уфолози в света Стивън Гриър, изказано преди дни. Според него дебатът около това дали има НЛО станал подозрително активен в последните години. Точно толкова, колкото и активността по темата на американските военни. "Пентагонът не е развил спонтанно интерес към радикална прозрачност и неслучайно това се случва, когато се хвърляме в нова многофронтова студена война и съпътстваща надпревара за изнасяне на оръжие в Космоса", твърди британецът, който смята, че трета световна война ще се случи в Космоса именно защото на армиите им трябва нов тип оръжие и подготвят обществото за него. "Тази идея не е нова, тъй като се смята, че ако не е пандемията, която вече вероятно ще приключи, то друго нещо, което ще даде обединение на човечеството срещу общ враг, е именно нашествието на извънземни. Идеята се пуска още по времето на Рейгън и както виждаме, е актуална и днес", споделя Филипов.

Още предшественикът на Кенеди на президентския пост генерал Айзенхауер, който по думите на внучката му е първият политик, който е общувал с извънземни, споделя една прословута фраза, която действа и днес: "Не се страхувайте от НЛО, страхувайте се от военнопромишлените комплекси". Ето че думите му продължават да са актуални и днес. Защото нито президенти, нито партии, нито правителства могат да се съпротивляват срещу военните, било то на Щатите или на Русия. Там се движат неща, които никой освен самите военни не знае", казва астрофизикът.

Колкото до официално регистрираните случаи на видени НЛО-та, Филипов казва, че цифрата им е 140. "А колко още много неофициално констатирани подобни обекти са видени, няма бройка. И на още нещо трябва да обърнем внимание в това интервю на Обама - аз от години разправям, че извънземните не застрашават Земята. Но и не само аз го казвам това. Преди три години, когато тук у нас бе на посещение полк. Салас, който бе шеф на ядрена база в Щатите, той сподели, че 16 ракети са били деактивирани от НЛО, за да не бъдат изстреляни, занулени били. И това го има в доклад. Ако се върнем и на Айзенхауер, който още тогава при контакт с другия разум е получил информация, че светът ще получи компютрите, безжичните телефони, техниката на пренасяне на информация, дето се случва днес, то това е абсолютна истина, че те са ни помогнали това да се случи. Ако искаха да ни унищожат, вече да са го направили", твърди Филипов, който е категоричен, че с днешна дата пак само извънземните могат да ни спасят. "Умира климатът на Земята, консумираме мъртва енергия - бензин, въглища, съсипваме екологията. И това е най-доброто време в момента да се осъществи официален контакт с тях. Само чрез тях можем отново да изчистим планетата", смята Филипов.

Проф. Филипов: При Брежнев даваха на космонавтите пистолети

"По времето на управлението на бившия генерален секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев на космонавтите са давани специални пистолети в костюма, с които да се предпазват при нападение от извънземни. При него започват изследванията на контакти с НЛО", твърди проф. Лъчезар Филипов.

Той самият знае за подобни две програми. "Едната е на военните, другата на академията на науките. Бях запознат с втората, тъй като по това време бях студент в Москва. Тогава в Капустин Яр имаше съхранени тела на извънземни, това е ракетен полигон, нещо като Зона 51 за американците, секретно място. И тази програма продължи доста време", сподели още Филипов и допълни: По повод извънземните самият аз при срещата си с Ванга през 1992 г. съм говорил за тях. Тя ме пита дали контактувам с тях и каза, че тя го прави непрекъснато и че голяма част от информацията получава именно от тях. Но за нас, хората, е рано за реален контакт, тъй като сме незрели. Дай боже, това вече да се случи", надява се проф. Лъчезар Филипов.

Реклама
Реклама
Реклама