Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/15732630 www.bgdnes.bg

Спасени от Ванга се връщат при пророчицата на голям празник

Показват най-новите скулптури в мистичния комплекс 

Курбан в памет на пророчицата навръх Петков ден

Хиляди хора, на които Ванга е помогнала, се очаква да се стекат в Рупите навръх Петковден, 14 октомври. Тогава е храмовият празник на църквата "Света Петка Българска", която е построена по инициатива на пророчицата през 1992 г. Две години по-късно, на 14 октомври, храмът е признат и тържествено осветен от Неврокопския митрополит Натанаил в съслужение с десетки свещеници.

Тази година честваме 29 години от освещаването на храма. Заветът на пророчицата е това да бъде място за духовно и физическо изцеление и дом на всички вярващи, независимо от тяхната народност и вероизповедание.

Реклама

"И тази година на терен от 230 декара очакваме да дойдат много хора, които са получили добрини от Ванга. На всички ще раздадем курбан без месо, защото сега са пости", заяви пред "България Днес" Иван Драмов, председател на фондация "Ванга".

Гостите на празника ще могат да видят и най-новите скулптури на твореца проф. Иван Славов. За първи път те бяха показани и осветени преди месеци.

"Искрено съжалявам, че тази година няма да мога да посетя Рупите на Петковден, защото имам неотложни задачи, но вярвам, че хората ще усетят моя дух чрез творенията ми, каза Славов пред вестника. Вдъхновен от Ванга той прави композицията "Децата", която вече една година краси и одухотворява комплекса.

"Идеята за тази скулптура се роди в Рупите - това място е свято, а децата са най чистото нещо. Според легендарната пророчица децата винаги имат място в храма и тези нейни думи ме мотивираха да създам композицията", разказа скулпторът.

Славов разкри, че моделирането на фигурите му отне месец и половина, но отливането било по-дълго. Фигурите са изпълнени от метална отливка и месинг върху две каменни парчета. Детските фигури са в особени пози - не са с лице към зрителя, а са обърнати навътре едно към друго.

Четете още

Разчетоха тайните записи на Ванга

Разчетоха тайните записи на Ванга

Лепа Брена разкри какво й е казала Ванга при единствената им среща

Лепа Брена разкри какво й е казала Ванга при единствената им среща

Реклама
Реклама
Реклама