Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/8340209 www.bgdnes.bg

Илач на Дънов срещу заразата стига до СЗО

Нострадамус въвежда медицинската маска

Пиенето на гореща вода не вреди, но не гони COVID-19
Пиенето на гореща вода гони вируса от тялото. Това е един от съветите, които в последните дни обикаля социални мрежи и сайтове. Учени обаче отричат това да има доказан ефект, но все пак признават, че не вреди.
Всъщност пиенето на гореща вода е илач, многократно препоръчван от Петър Дънов в неговите беседи. Например, през октомври 1942 г., в една от своите лекции от поредицата Утрини слова, той казва:
ДЗнаете ли как са се лекували българите? Българите си представят чумата като жена и ходи отвън. Те мислят, че чумата я страх от вряла вода. И когато дойде чума някъде или холера, българите са ходили по горите, туряли са големи казани и са пиели топла вода. Сега да ви обясня по-модерно. След като пие топла вода, тя размива онзи серум, с който се хранят тези бацили, и като се разреди, те нямат с какво да се хранят, престават да се размножават. Българинът е пил вода, за да спре процеса на холерата. И сега може да употребите същото лекуванеФ.
Препоръките на Беинса Дуно, както е наричан философът, бяха осъвременени и се появяват в интернет пространството, като предпазна мярка срещу COVID-19. Появиха се и различни публикации със същите съвети. Една от тях се приписва на УНИЦЕФ, но от организацията отрекоха да са автори. Дори Световната здравна организация направи изявление по темата и обяви, че няма доказателства пиенето на гореща вода да е лековито.
Миналата седмица"Ню Йорк Таймс" също публикува материал по темата, като се позова на различни учени. Те обясняват, че с факти не е доказано, че пиенето или гаргарата с гореща вода може да прогони коронавируса. От друга страна е известно, че това би облекчило възпалено гърло и се счита, че не е вредно, стига да не се стигне до изгаряне.
За Дънов се появиха и твърдения, че е предсказал пандемията от коронавирус. Такива има и за Нострадамус, който всъщност има косвено влияние към сегашната ситуация.

Той е фармацевт и лекар и след като загубва семейството си в чумната епидемия от XVI век, се отдава на тъсене на лечение. Обикаля днешните Северна Италия, Франция и Германия и въвежда предпазната медицинска маска, която особено в последния месец се използва от милиони. Тогава маската е с клюн, който представлява филтър с билки, които да улеснят дишането, две дупки за отдушник и стъклени вложки пред очите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама