Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/8648686 www.bgdnes.bg

Отвориха храма на дядо Влайчо

Мемориалният комплекс вече работи, но се влиза по един

Иво АНГЕЛОВ

Храмът на дядо Влайчо отново отвори врати!


Мемориалният комплекс на пророка в сливенското село Коньово хлопна кепенците заради коронавируса и седмици наред не приемаше посетители.


Но добрата новина е вече факт! Редом с музеи, библиотеки и галерии, "Домът на доброто", както е официалното му наименование, отново е достъпен. Влизането е при спазването на социална дистанция и на всички противоепидемични мерки. Така например, ако искате да се обърнете към дядо Влайчо, за да ви помогне от отвъдното, трябва да сте с маска. В храма се влиза по един, за да не се образуват струпвания на хора.

Реклама


"Създали сме организация за връщане към нормален ритъм на живот при спазване на всички изисквания на здравното министерство. Призовавам новозагорци да продължат да бъдат внимателни, за да преодолеем всички предизвикателства заедно", коментира кметът на Нова Загора Николай Грозев, който е инициатор за построяването на комплекса. Като младеж той се среща с ясновидеца, която ясно му предсказва бъдещето и от тогава се обещава, че един ден ще създаде място за поклонение пред делата му.


В първите дни на отварянето на комплекса, в който освен храм, има чешма, паметник на дядо Влайчо и малка къщичка, интересът не е традиционно голям. Преди пандемията мястото буквално се задъхваше от посетители, които искат да зърнат вещите на пророка. Очакванията са с отпадането на повечето ограничения да се върне стандартният поток от хора.


"Хората сами идват и разказват, че им се е случило чудо! В първите дни са дошли в комплекса и са почувствали изцеление. След това се връщат, за да разкажат за мистичното си оздравяване. Най-често се докосват до статуята на дядо Влайчо и до Библията му, защото вярват, че там е съсредоточена най-много лечебна енергия. Става въпрос за тежки болести, които са изглеждали нелечими, но чудото им се е случило", разказа Грозев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама