Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/12071326 www.bgdnes.bg

Сестри хванаха огромна щука

 Чаровните рибарки успяват да преборят сами 6-килограмовия речен хищник

Две сестри рибарки успяха да преборят огромна щука от водите на река Огоста, недалеч от Монтана. Водното чудовище се закачило на въдицата на едното от момичетата и започнал здрав екшън, който продължил дълго време. В крайна сметка чаровните дами преборили хищника и го издърпали на брега. Той се оказал тежък цели 6 килограма и дълъг близо метър. Имал страховити и остри като бръснач зъби.

Реклама

Пред "България Днес" една от майсторките в улова Евелина Георгиева разказа с вълнение за срещата с грамадната риба.

"За втора поредна година хващам трофейна щука на река Огоста. Закачи се на блесна. Адреналинът скочи на макс, защото щуката беше изключително силна и борбена. Дърпаше аванса много, аз просто нямах избор, освен да държа въдицата здраво и да я чакам да се измори. Не ми даваше никакъв шанс в началото да я контролирам. Дори когато я прекарах на два метра от мен, все още не искаше да се вдигне и да я видим от брега", споделя Еви. За нейно щастие до нея има помощник - сестра й Гергана, която също е рибарка от малка. Първоначално тя асистира с кепа, но битката с речния гигант се оказва по-продължителна от очакваното.

"В един момент си сменихме ролите със сестра ми. Казах й: "Хвани въдицата и дръж изпънато". Започнах аз да се мъча да вкарам рибата в кепа, който се оказа прекалено малък за нея. Слагах мрежата пред главата, а щуката се блъскаше силно с опити да го скъса. Чак когато се измори, вече успя да легне в кепа. Решаващият момент беше да я вдигнем над брега, който е метър висок над водата. Мислех си, че мрежата ще се скъса и рибата ще изпадне", разказва за екшъна една от сестрите.

"Нямахме избор, коленичихме. Аз от едната страна хванах дръжката на кепа и обръча. Сестра ми хвана рибата за врата, защото ни беше страх да бръкнем под хрилете, а и беше доста тежка. Така с общи усилия я извадихме. Беше един от най-вълнуващите моменти в живота ми! Казват, че човек един път в живота си има късмета да хване такава риба. Но ето, че за мен това е втори пореден трофей", похвали се Еви Георгиева. През миналата година тя успява да хване щука с тегло 7,5 кг отново от река Огоста.

Реклама
Реклама