Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14072121 www.bgdnes.bg

6584 пъстърви на куката

С изумителен финал завърши републиканското първенство по скоростен риболов на пъстърва с изкуствени примамки (Троут Ареа). Последният, трети кръг се проведе на пъстървовата арена "Къпиново" на 18 и 19 март. Спорът за шампионската титла в индивидуалното класиране вървеше до последната секунда на втория манш. А общо за трите кръга състезателите уловиха цели 6584 пъстърви.

Към трофея се бяха устремили двама тийнейджъри, лидери в генералното класиране - 17-годишният Кристиан Близнашки от отбора на "Туич Фишинг" и 18-годишният Боян Ярков от "Фишинг Зоун". За да бъде всичко още по-драматично, двамата се паднаха на жребия да играят в един и същ сектор в заключителния втори манш.

Реклама

Близнашки, който е ученик в 11-и клас на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Св. Георги Победоносец", успя да грабне титлата буквално в последните минути. В края младият майстор извади три бързи пъстърви и спечели последния си мач с 4:1, при това, след като губеше първоначално в резултата.

Първите трима в генералното класиране ще попаднат и в националния отбор за световното първенство, което ще се проведе през октомври в Литва. В отборната надпревара шампионската титла за втора поредна година стана притежание на "Фишинг Зоун".

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Балканската пъстърва в настъпление

Балканската пъстърва в настъпление

Пъстървите започнаха ударно
Пъстървите започнаха ударно

Пъстървите започнаха ударно

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама