Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14300053 www.bgdnes.bg

Ето на кои язовири кълве в края на април

Хубави кефали се ловят на язовир "Жеков вир" в близост до град Пирдоп. Водоемът отново попадна в списъка с разрешените по време на забраната, което привлече мнозина рибари по бреговете му. Кефалите кълват най-добре на плувка с бял червей. По-едрите парчета обаче се мамят на воблери и блесни от страната на по-стръмния бряг.

Един от най-големите язовири в страната - "Огоста", над град Монтана, също има свободна зона за любителски риболов. Тя се намира на брега в района на 200 метра от водовземната кула до началото на полуостров Расника. Там се практикува риболов на мач или фидер, като най-често на кукичките на рибарите се закачат морунаши и бабушки. Макар и по-рядко излизат каракуди и шарани.

Реклама

Подобна е ситуацията на яз. "Горни Дъбник", Плевенско, където разрешеният участък е при южната страна на язовирната стена в продължение на 3 километра до северната част на малката дига на язовира.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Пълним живарника с платики от яз. "Сопот"

Пълним живарника с платики от яз. "Сопот"

Река Искър под Панчарево става рай за пъстървите

Река Искър под Панчарево става рай за пъстървите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама