Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14422584 www.bgdnes.bg

Щука властва по река Марица

Страхотни щуки се уловиха от средното и долното течение на река Марица от началото на новия сезон, който започна в началото на тази седмица. Тези хищни риби обитават по-спокойните участъци от течението, където има естествени укрития. Именно там щуките дебнат плячката си, най-често по-дребни риби, жаби, птички и дори плъхове.

Специалистите в риболова на река Марица казват, че през месец май спининговият риболов вече е доста успешен. Различни примамки от желязо, дърво, пластмаса и силикон, наподобяващи ранена рибка, дават резултати.

Реклама

Щуката е първата от пролетно размножавщите се риби, която вече е приключила напълно с родителските си ангажименти след 75-дневна забрана. Освен по реките тя се среща и в голяма част от язовирите ни, старите речни корита и блатата. Популацията и у нас се увеличава непрекъснато.

Любопитно е, че дори в някои от най-големите ни язовири като "Искър" и "Батак" например щуката намери добри условия в последните години. По затворените водоеми най-често тя се търси на тапа с жива рибка каракудка.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Дунав завря от скумрия, но сезонът свърши

Дунав завря от скумрия, но сезонът свърши

Ловят гигантски щуки - чудовища

Ловят гигантски щуки - чудовища

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама