Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14619770 www.bgdnes.bg

Любимите герои от детството оживяват в "Дисниленд"

Животът ти минава на лента, докато се возиш на влакчето Индиана Джоунс 

120 лв. за еднодневен билет 

Ако някой ме попита кое е най-забавното нещо, което направих по време на престоя си в Париж, отговорът несъмнено ще е посещението ми в "Дисниленд"! Паркът е създаден от Уолт Дисни - световноизвестния предприемач, режисьор, продуцент, сценарист и автор на безброй анимационни филми, любими на малки и големи. Уолт Дисни обожавал да прекарва свободното си време с дъщерите си и мечтаел да направи място, където деца и родители да се забавляват безгрижно и свободно. Приятелите му смятали идеята за налудничава, но това не попречило на упорития визионер да превърне мечтата си в реалност. Днес парковете, носещи гордо името му, всяка година привличат милиони туристи от цял свят. Освен в Париж "Дисниленд" има в Калифорния, Токио и Хонконг.

За да стигна до огромния развлекателен комплекс, разположен на 32 километра от центъра на Париж, си хванах влак от "Шан-з-Елизе". Пътуването отнема около 40 минути, а цената на билета е 14 лв. в посока. Билет за влака може да си вземете единствено с карта от подлеза до Триумфалната арка.

Реклама

Ако сте се запътили към "Дисниленд", препоръчвам предварително да си купите входния си билет онлайн през официалния сайт. Така ще спестите много време от чакане на километричните опашки, която понякога отнема повече от час, за да се доберете до бленувания пропуск.

Комплексът "Дисниленд" е съставен от два своеобразни парка: "Дисниленд" и "Уолт Дисни Студио". Цената за стандартен билет за единия парк е 120 лв., а за приоритетен билет, който ви позволява да пропуснете всички опашки, е 160 лв. Ако сте за повече от един ден там, може да си купите билети за влизане в двата парка на цена от 220 лв. за обикновен и 240 лв. за приоритетен. Ако сте решили да отскочите за ден в това магическо място, както бях аз, ви препоръчвам да си вземете билет за един парк. Причината е, че паркът е толкова голям, а атракциите толкова разнообразни и интересни, че физически няма как да успеете да смогнете с всичко. За някои атракциони опашките са по-дълги и се чака повече, за други по-малко. Независимо на кои се спрете, времето ще лети толкова бързо, че в края на деня ще осъзнаете, че сте видели не повече от половината от парка и то в най-добрия случай. Определено си струва да инвестирате в купуването на приоритетния билет, който ви позволява да пропуснете опашките, защото за някои пързалки също се чака с часове. Има и билети "фото пас", които ви дават възможност да получавате снимки от пързалките, но това увеличава цената с 50 лв.

Още с влизането в "страната на чудесата" ви посрещат анимационни герои, принцеси, дракони и какви ли не чудати любими герои от детството, но тъй като бях там в разгара на пандемията, снимките не бяха разрешени заради спазването на дистанция.

Първото, което направих, когато влязох в комплекса, бе да се кача на туристическо влакче, което в рамките на около 30 минути ме разведе из целия парк. Така успях да си набележа атракциите, които искам да посетя в останалата част от деня.

"Дисниленд" несъмнено успя да предизвика у мен емоции, които ще помня за цял живот. Тръгнах си от там заредена с висок адреналин и с широка усмивка на лицето. Определено това беше най-вълнуващият ми ден в Париж и разбрах, че философията на създателя на "Дисниленд" е абсолютно правилна. Това наистина е място, подходящо както за малки, така и за големи.

Повече информация за "Дисниленд" четете в  Instagram: ivanova.emy

Реклама

Любими влакчета

1. Влакчето на ужасите - То е една от най-популярните атракции в парка. Не го препоръчвам за по-малки деца, защото наистина е зловещо, но любителите на страхотии определено ще го харесат. Откъм ефекти и достоверност всичко е направено толкова добре, че излязох прегракнала от викове.

2. Влакчето на Пинокио

- Изключително подходящо за малчугани. Беше толкова хубаво, сякаш се потапяш в приказката и си един от героите.

3. Виртуална реалност на "Междузвездни войни"

- На 100% съветвам, ако някога отидете в "Дисниленд", да го пробвате. Въпреки че не съм фен и не съм гледала поредицата, спокойно мога да кажа, че страшно ми хареса. Толкова е достоверно, че се почувствах като човек, който на момента ще има силата да спаси Велената!

4. Екстремно влакче "Междузвездни войни"

- За търсещите адреналин, "Междузвездни войни" си има и влакче, което не е виртуална реалност. То е в затворено помещение, брутално страшно е и има страхотни ефекти. На това влакче ме обърнаха надолу с главата 4 пъти и все пак съм на мнение, че си заслужава!

5. Тъндъра Дори

- Самото му име е страховито! Писъците на хората, които чувах, докато се запътвах към него, ни най-малко не ме разубедиха да пробвам и тази атракция. Качих се и беше уникално! Толкова беше страшно, че насила си държах очите отворени, но емоциите, които изпитах, не мога да ви ги опиша с думи.

6. Влакчето на Индиана Джоунс

- Най-хубавото оставих за десерт! Влакчето на Индиана Джоунс е най-страшната атракция в целия увеселителен парк! Спомням си, че докато се приближавах до него, забелязах, че хората не пищяха. След това го изпитах лично - когато човек се вкочани от страх, не издава и частица звук. Скоростта на влакчето беше ненормално висока, държаха ме надолу с главата през половината време. Буквално видях как животът ми мина на лента. Там не пищях, там мълчах и си мислех, че всеки момент може да е последен, а като слязох, загубих пространствена ориентация, краката ми трепереха, леко ми се виеше свят и усещането ми беше, че сякаш съм излязла от тялото си и се наблюдавам от страни. С други думи, преследвачите на силни емоции няма как да го пропуснат!

Реклама
Реклама
Реклама