Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14699240 www.bgdnes.bg

Страхотни каракуди на яз. "Огняново"

*Риболовът навсякъде вече е разрешен

*По "Искър" бият големи платики, на "Батак" подпукаха шараните

Вчера бе открит сезонът за риболов на язовирите и реките, намиращи се на над 500 метра надморска височина. От 16 юни въдичарите могат да упражняват любимото си хоби на големи язовири като "Искър", "Батак", "Доспат". В първия ден от новия сезон резултатите са повече от добри.

Пред "България Днес" рибари се похвалиха с отлична слука от язовир "Огняново", край Елин Пелин. На кукичките са се закачали прилични каракуди. Рибите са вземали на торен червей, както и на сладка царевица. На малка жива рибка сутрин дава приличен костур, като хищниците са много изгладнели. На тролинг от лодка не е изключено да се закачи хубава бяла риба. 

Реклама

В популярния Костадновски залив на "Батак" вече са хванати и първите шарани. Рибите се намират в близост до водната растителност. Хващат се на дъно на косъм с няколко царевични зърна. Костурът се търси или от лодка, или от брега в района на стената.

По "Искър" ситуацията е обнадеждаваща. Платики по над килограм вдигат адреналита в района на Филмовата къща и на Шипочанския залив.

Старт бе даден и на живописните родопски язовири "Голям Беглик" и "Широка поляна". Традиционно там едни от най-търсените риби кефалите и бабушките. Те могат да бъдат хванати на плувка, като се захранва само с бели червеи чрез прашка. 

Иначе на по-ниските водоеми риболовът върви активно още от началото на месеца. В района на с. Ловец откъм устието на язовир "Тича" са хванати поредица от шарани до 5 кг, активни са и каракудите.

Предимно едри каракуди се ловят на красивия старопланнински язовир "Йовковци" към момента, споделят великотърновски рибари, заложили да откриват сезона там. Мамят се на дъно, но в близост до плантациите от водорасли, където рибите обичат да се заснтояват. Преобладават риби по половинка и нагоре. Откъм хищници положението е по-различно - вади се някоя щука на спининг и на тапа с жива стръв.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Успешен старт на новия сезон!

Успешен старт на новия сезон!

Щука властва по река Марица

Щука властва по река Марица

Реклама
Реклама
Реклама