Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/15438505 www.bgdnes.bg

21 кг РИБА ИСПОЛИН пребориха край Казичене

2 часа Йордан Марков дърпа огромния бял амур към брега

Огромна риба успява да улови рибар от езерото до софийското село Казичене. Самият Йордан Марков се похвали пред "България Днес" с изключителната слука. На куката му се закача бял амур с тегло 21 килограма. След продължила 2 часа битка майсторът успява да издърпа гигантското туловище на брега.

Водоемът е популярен основно със своите шарани. Преди време езерото беше дадено под аренда на популярния бизнесмен и футболен шеф Ангел Бончев. В момента е свободно за риболов само с билет от ИАРА. Водоемът е популярен и като ски влека заради съоръжението за водни спортове.

Реклама

57-годишният Данчо лови само на плувка. Именно затова изваждането на такава трофейна риба е истинско чудо. Рибарят често посещава бившата баластриера. Издава и своята тактика за риболова. 

"Захраних с царевица място на дистанция от около 20 метра. Там има 4 метра дълбочина. Чакам само за едри риби - на царевица. По обяд стана доста горещо, а още не бях хванал нищо. Тъкмо мислех да приключа мисията безславно, когато нещо ми натисна плувката", разказва Марков пред вестника ни. В този момент той лови с мач пръчка, на която е монтирал монофилно влакно 0,16 мм и кука №7, такъм далеч не толкова здрав, колкото при дънен риболов.

Засича въдицата и битката започва. Авансът на макарата му постоянно се развива. След дълга борба водният гигант започва да се изморява и рибарят го вижда да изплува за първи път до повърхността. Следва друг проблем. Кепът на Данчо е твърде малък за толкова едър екземпляр. На помощ му се притичва колега с голям кеп и в крайна сметка двамата с общи усилия съумяват да вкарат амура в мрежата. Претеглят го на място - тежи внушителните 21 кг.

Рибата е личен рекорд на софиянеца в неговата риболовна практика и много се гордее с това. Даже по повод слуката черпи всички комшии в кварталното заведение в столичния квартал "Дружба 2", където живее. 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Толстолобът обича жегата

Толстолобът обича жегата

Успешен старт на новия сезон!

Успешен старт на новия сезон!

Реклама
Реклама
Реклама