Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/15937911 www.bgdnes.bg

На Панчаревското езеро: Щуката пощуря, удря на воблери и блесни!

С лодка е най-добре, стигаш до закътани и труднодостъпни места, споделя рибар пред "България Днес"

Щуката на Панчаревското езеро пощуря. Рибари споделиха за "България Днес", че налита предимно на блесни и воблери.

Реклама

В последните дни са извадени доста от зъбатите и агресивни хищници. Екземплярите, които успяват да уловят столичните мераклии, които са окупирали езерото, са около 1 до 2 кг. Риболовецът Кристиян Евтимов, по-известен като Папи, казва, че е най-добре да се влезе с лодка.

"Когато си с лодка, можеш да прецениш най-добре ситуацията. Можеш да стигнеш до места, на които иначе няма как да заметнеш примамката от брега. Именно на тези места, скритите и обрасли до бреговете, се крие зъбатият хищник. С моя авер Даниел ги хванахме на блесни и воблери. Замята се предимно с плиткогазещи воблери или блесни, защото има много водорасли почти навсякъде. На силикони не искаше да пипне. Ударите бяха много силни и чести. Удоволствието бе голямо", разказва Папи пред "България Днес". 

Освен спинингисти на езерото има и много мераклии, които търсят щуката на тапа с жива стръв. Техният успях също е голям.

Както знаем, в последните години Панчарево е доста обрасло и популацията на щука се увеличи неимоверно. Дори заради множеството водорасли бяха пуснати няколко хиляди толстолоба и амура, които да "опасат" водната флора. Към този момент растителността е доста обилна, което леко затруднява и придвижването с лодка, предупреждават рибарите. 

В момента Панчаревското езеро е в режим "хвани-пусни" и припомняме на всички рибари, че каквато и риба да осъмне на куката им, трябва да я върнат във водата. Разбира се, след като си направят някоя друга снимка за спомен. Наслука! 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Риба канибал в България УБИВА наред!

Риба канибал в България УБИВА наред!

Нещо се случи на Дружбенското езеро в столицата...

Нещо се случи на Дружбенското езеро в столицата...

Реклама
Реклама
Реклама