Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16440231 www.bgdnes.bg

Голям удар! Баща и двама синове гърмят глигани три дни поред

Слука на всеки излет 

По-младото момче поваля 220-килограмов звяр, баткото убива 180 кг диво прасе

 

Ловно чудо сътвориха баща и двамата му синове от търговищкото село Горско Абланово.

Илиян Русев и момчетата му успяват да гръмнат три глигана по време на три поредни ловни излета, като всеки от тях поваля по едно диво животно.

Реклама

Любопитната им слука с пушка е една от най-обсъжданите, като дори стари авджии трудно могат да си спомнят за подобен впечатляващ удар.

На първия излет се проявил бащата Илиян Русев. Тогава кучетата залаяли и наобиколили глиган около 100 кг. При открилата се възможност за стрелба таткото не се поколебал да отстреля животното, разказват с подробности от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България". Поразеното прасе е най-дребното от трите, като през следващите излети синовете надминават успеха на баща си.

На втория излет блестящ и точен мерник показва малкият син Калоян Русев, който е на 24 години. Дружинката вече има едно отстреляно животно, но организират втора гонка и там голям глиган влиза в свирепа битка с налитащите го гончета. Дивата свиня ранява някои от кучетата и се разярява още повече. Положението става критично, пресъздават драматичната ситуация от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Всичко приключва с един-единствен изстрел от страна на Калоян, който поваля звяра. Щом ловците наближават дивото прасе, осъзнават, че става въпрос за наистина впечатляващ екземпляр - глиганът тежи 220 килограма, а глигите му са 22 сантиметра.

Последен с добра слука се проявява по-големият брат Ростислав, който е на 27 години. Дружинката отново излиза на лов в местността Бостанлъка край село Ковачевец, която е характерна с акациевите си гори. Пред ловците изскачат три прасета накуп, но никой от мъжете с пушка не успява да покаже точен мерник. Малко след това по трасето минава друг, видимо по-едър глиган. Един от авджиите го ранява. Ростислав е гонач, но се оказва наблизо и пуска по кървавата следа най-доброто си куче. След 300-400 метра стига до глигана и започва да дава знаци, лаейки.

Ростислав стреля отблизо и убива дивата свиня. Третото прасе, повалено от семейството, е с 22 сантиметра глиги и сравнително добро тегло - 180 килограма.

Реклама
Реклама
Реклама