Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16812912 www.bgdnes.bg

Щука великан пребори именяк край Скравена

Огромна щука хвана навръх Ивановден именикът Иван Геровски. Той пребори чудовищния сладководен хищник на езерото "Воден рай" край село Скравена до Ботевград. Самият майстор се похвали с рядката слука във фейсбук групата "За любители на щукарския риболов.

"Кога ще ми върже след Нова година, ако не на имения ми ден", във възторг е рибарят. Той разкрива, че успешната примамка, на която е налетяла щуката, е воблер с дължина 9,5 см. Лови със спининг пръчка с дължина 221 см.

Реклама

Нетипично за тази част от годината, но водоемът все още не е замръзнал както и по-голямата част от равнинните в страната. Затова и риболовът на хищници с изкуствени примамки от брега продължава да е възможен. Все пак със застудяването тези дни се очаква ледът да обхване по-плитките язовири и блата и там да се практикува подледен риболов. Щука от дупка на замръзнало езеро успешно се лови на яз. "Малък Беглик" в Родопите.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Уловиха бабата на щуките (ВИДЕО)

Уловиха бабата на щуките (ВИДЕО)

На Панчаревското езеро: Щуката пощуря, удря на воблери и блесни!

На Панчаревското езеро: Щуката пощуря, удря на воблери и блесни!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама