Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16901024 www.bgdnes.bg

Гол ловец гръмна глиган на финала

Авджията Тони вади 100-килограмово диво прасе от ледените води на Янтра 

Ловец без дрехи повали 100-килограмов глиган!

Любопитната история се разигра край габровското село Скалско в последния разрешен ден за отстрел на диви прасета у нас - 14 януари.

Младият авджия Тони Тодоров прострелва голямото животно, което се строполява в река Янтра. Ловецът хвърля дрехите и скача в ледените води в местността Калето, за да извади първия си значим трофей. Напук на студа и мразовитите условия в гората, Тони издърпва дивото прасе на брега и успява да увековечи успеха си.

Реклама

"Без никакво колебание и с мерака на запален ловец Тони съблякъл топлите си дрехи и скочил във водата, за да спаси слуката си. За героичната развръзка този ден Тодоров си прави снимка на снежния бряг, за да му напомня след години за приключенското му ловно начало. Разбира се, драматичната моржова сцена на младия мъж останалите ловци наблюдават с възхищение и с готовност у някои да се притекат на помощ, каквато не се налага. Финалното за ловния сезон изпитание не само че повишило адреналина, но и накарало дружинката да триумфира за доброто му изпращане", разказват от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Отстреляното животно е и юбилейно за ловната дружинка в Скалско. За местните авджии това е 10-и гръмнат глиган за сезона, като многократно надминават успеха си от миналата година, когато повалят само два екземпляра.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Голям удар! Баща и двама синове гърмят глигани три дни поред

Голям удар! Баща и двама синове гърмят глигани три дни поред

Гръмнаха агресивен глиган

Гръмнаха агресивен глиган

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама