Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/17040723 www.bgdnes.bg

Българин стана шампион по риболов в Румъния

Български спинингист и пъстърваджия спечели убедително турнир по пъстървов риболов в Румъния. Петър Лаков улавя 150 риби и така грабва титлата. Той е поканен да участва на първото по рода си състезание по вертикален улов на пъстърва, като мери сили с още 24 участници.

Специфичното при този риболов е, че се използват примамки, които при замятане потъват право към дъното и анимирането им става с изтегляне (туичване) вертикално нагоре. Обобщено, примамките са без собствена игра, с малки размери и основно ловящи по дъното. Има ограничение и в максималния размер, като той не трябва да надвишава 20 мм.

Реклама

Лаков излиза първи от групите с поредица от победи и само един равен мач. За директните елиминации се класират 16 човека. 

"Първо се паднах с един мой нов приятел от Франция. Той и в груповата фаза ми даде добър отпор, като малко преди края на мача вървяхме равни, но успях да победя с няколко риби. При директните елиминации се паднахме на място с много риби и там бях по-категоричен, победа с 10-4. На четвъртфиналите играх срещу един от най-добрите румънски състезатели, с голям опит в риболова с този тип примамки. Беше напрегнат мач, почти до края вървяхме риба за риба. В последната минута направих две бързи риби и спечелих с 11-9. Стигнах до финален мач. Спечелих го с 20-14 и така станах победител в първия турнир по вертикален риболов в Румъния", разказва шампионът Петър Лаков.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

ДОБРА СЛУКА! Кефали по над 2 кг хващат от Марица

ДОБРА СЛУКА! Кефали по над 2 кг хващат от Марица

Започна риболовът на балканска пъстърва

Започна риболовът на балканска пъстърва

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама