Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5067698 www.bgdnes.bg

Кълве лавракът на морето

Морският лаврак е една от най-желаните риби по родното Черноморие. Стотици рибарски лодки осъмват в момента далеч от брега в търсене на богат улов. През есента риболовът на лавраци става все по-успешен. През нощта температурите падат чувствително, което се оказва благоприятно за активността на тези риби. Търсят се рано сутрин или привечер, когато слънчевите лъчи не са толкова силни. В облачен или ветровит ден също бихме имали завидна слука.
Най-много екземпляри засега се ловят по южните дестинации. Рибарите препоръчват бреговете край Царево или Ахтопол. Голям адреналин се постига при улова с изкуствени примамки. Избират се такива, които да слизат надълбоко.
Пасажите от лаврак плуват на големи дълбочини. Затова капацитетите в морския риболов съветват да използвате кастмастери със сребрист оттенък. Редом с лаврака на примамките се закачат редки, но много едри лефери. При улов от брега засега най-активни са черноморските заргани. Те се мамят на метода бомбарда, като за стръв се ползва морски червей.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама