Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5263929 www.bgdnes.bg

Скобари бият в Северозапада

Прекрасни скобари излизат по реките в Северозападна България, установи проверка на "България Днес". В края на този месец риболовът там е просто фантастичен въпреки зимната обстановка. Речният улов е единствената алтернатива на подледния по това време от годината.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


Този месец рибарите са много доволни по поречието на река Ботуня. Традиционно там се събират големи пасажи от скобар. Успешни са местата около град Криводол и село Ракево. Рибите кълват добре на бял червей. Нелоши са резултатите и по Огоста. Вировете край Хайредин бъкат от едри екземпляри. Хващат се също речни кефали и морунаши. Добре е да захранвате само с бял червей, тъй като рибите са изключително плашливи.
Скобарският риболов е в разцвета си и по река Искър край Червен бряг. Големият и бавен вир в непосредствена близост до града всяка зима привлича стотици въдичари от Северозапада. Тук рибите също предпочитат жива стръв, но понякога са настроени добре и към хлебната троха. Едри риби навлизат и в притока Златна Панега.
Редки, но трофейни, скобарите властват по река Малък Искър, друг приток на големия си съименник. Пасажи има около град Роман, но уловът не е лесен. Някои правят успешни експерименти с риболов на фидер. По поречието около селата Калугерово и Своде тактиката е съвсем различна. Поставя се малка плувка, до 2 грама, и дребна кукичка №16. Скобари по над килограм налитат на жълъдов червей, който е деликатес в зимното меню на рибите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама