Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5851081 www.bgdnes.bg

Сом чудовище хванаха от "Пясъчник"

Чудовищно голям сом уловиха рибари от водите на язовир "Пясъчник". Гигантската хищна риба тежала 115 кг и била дълга цели 176 сантиметра. Майстор на трофейния улов се оказал Иван Грозев от Пловдив.
Водното торпедо атакувало жива каракудка, заметната с въдицата. Ударът станал в 9,45 часа сутринта.
ДБяха два часа и половина мъки, докато го изкарам. За първи път вадя толкова голям сом", разказва рибарят пред "Марица". Той влязъл във водите на язовира с лодка, за да може да пребори звяра. Това не е първият голям трофей на Грозев. През 2011 година отново на същия водоем той бори 70-килограмов сом.
Цялата рибарска гилдия скочи срещу рибаря, задето той не е пуснал рядката риба обратно във водата. Самият майстор на улова призна, че е продал рибата на ресторант.
"Не е много тлъст, нарязал съм го на четири големи парчета", са думите на Грозев, които скандализират колегите му.
"При положение че рибата е уловена с позволени от закона средства и въпросният притежава билет за извършване на любителски риболов, от юридическа гледна точка всичко е по правилата. Но всичко хубаво свършва дотук! От морална и човешка риболовна гледна точка въпросният е дребна душица", пишат в коментарите под снимките в интернет. Във форумите се съмняват също така, че реалното тегло на сома е доста по-малко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама