Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/6090623 www.bgdnes.bg

13-о място за националите на лед

Зимният сезон на дупка се закрива този уикенд на яз. "Голям Беглик"

Българският национален отбор по подледен риболов се представи слабо на проведеното в Латвия световно първенство за 2017 година. Нашите състезатели се класираха на незавидното 13-о място от 14 отбора, като успяха да изпреварят единствено тима на Норвегия. Пред нас сензационно се наредиха дори аутсайдерите от Монголия.
Първенството се проведе в два състезателни дни на езерото Мазаис Балтезерс край латвийската столица Рига. Българските майстори в подледния риболов извадиха общо едва 3,175 кг риба. И в двата манша най-предно класиране от нашите имаше Ивайло Христов.


Иначе шампион на леда стана отборът на Украйна, изпреварил по категоричен начин домакина Латвия. Първенците уловиха 9,225 кг и записаха само 25,5 наказателни точки. Трети са руснаците. В индивидуалното класиране Дмитри Елисеев от Русия си заслужи златото, след като победи убедително и в двата рунда. Адамант Йеркебайев от отбора на Казахстан пък измъкна най-голямата риба в състезанието - платика.
У нас състезателните страсти на лед продължават още този уикенд (4-5 март) на язовир "Голям Беглик" в Родопите. Тогава ще се проведе решителният трети кръг от вътрешния шампионат. Очаква се от дупките да се мамят едри костури. Въпреки задаващата се пролет водоемът все още поддържа здрава и надеждна ледена кора. Именно там мнозина мераклии се канят да закрият отминаващия зимен сезон.
Фаворити за титлата в националния шампионат са отборите на "Янтра" и "Майсторски риболов".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама