Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/6193816 www.bgdnes.bg

Музикантът Дани Милев: Сам ловя и готвя рибата

Страхотен улов споходи популярния поп певец, музикант, композитор и текстописец Дани Милев. Той и неговата риболовна група успели да хванат куп щуки и един сом в Гърция в последните дни преди забраната. Пред "България Днес" 48-годишният изпълнител разкри повече подробности за тръпката си по риболова.

"Хванахме сомчето на тапа от река Струма в Гърция. Изтегли го моят приятел Хари Мектупчиян, а аз помагах с кепчето. Тежи почти 3 килограма. Със сигурност в тази река има много по-едри екземпляри. Там хващам и голямо количество щуки и на жива рибка, и на воблери и блесни. Струма е истинско съкровище за рибарите", признава Дани Милев.

Реклама

"Активирах се като риболовец в последните години, откакто започнах да пътувам по-често в Гърция при мои приятели. Израснал съм в село Остров, на брега на Дунав, и през ваканциите постоянно бях на реката с въдица в ръка. Хващал съм сомове, шарани, распери. Там съм виждал уловени огромни животни. Като вдигнат сома от лодката с ръка, не му се вижда опашката. Дунав е благодатна река, но трябва да я познаваш", категоричен е музикантът.

Милев признава, че брат му, който удря на барабаните, е дори още по-запален по риболова. Той дори си записвал в тефтер всеки път атмосферното налягане, нивото и температурата на водата и така анализирал кога кълве рибата.

"Морският риболов също е интересен, но все още не е достатъчно познат за мен. Наясно съм само със зарганите и скумрията на чепаре. Жена ми също ги лови с успех. Следващата ми голяма цел е да хвана дорадо", мечтае Дани Милев.

"Обичам да ловя, но и да ям рибата. Лично аз я изчиствам веднага и я приготвям още прясна. Замразената риба не е със същия вкус. Когато я пържа, задължително я потопявам първо в брашно и след това в бира. Хваща коричка и става страхотна", признава майсторът. Той не намира много общи неща между музиката и риболова.

"Трябва да се пази тишина по време на риболов. Музиката в случая пречи. Когато човек се концентрира по време на самотата и в състоянието на вечерта, тогава идва музата", споделя финалистът на "Евровизия" от 2008 година.

Реклама

Готви по рецепта на Ален Делон

Дани Милев признава, че любимата му рецепта за приготвяне на сом носи името на Ален Делон. Музикантът я споделя и за читателите на "България Днес":

"Първо хващате сом, което не е лека задача за всеки. Рибата се изчиства, нарязва се на филета с дебелина около 2-3 см и се посолява. Обелват се няколко скилидки чесън, което става много лесно с притискането на скилидката с плоската страна на широк нож към дъска за рязане.

В тава се сипва зехтин и се нареждат филетата едно до друго, като се посипват със скилидките чесън. Нарязва се домат на филийки и се нарежда върху филетата. И идва ред на изненадата - нарязва се моцарела, отново на филийки и се нарежда върху домата. По този начин доматът остава свеж, а моцарелата се разтапя и залива цялото ястие. Това става, след като се запече във фурна за не дълго време. Нека е вкусно на всички, особено на любителките на Ален Делон...

Реклама
Реклама
Реклама