Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/6681966 www.bgdnes.bg

Отказваме световното на лед

Добромир ДОБРЕВ

България няма да има свой отбор по време на световното първенство по подледен риболов. Причината е липса на достатъчно финансови средства. Шампионатът на планетата ще се проведе в началото на март на езеро в Казахстан.

Първоначално най-добрите рибари на дупка в леда точиха здраво куките и се готвеха за световната купа. От Българската федерация по риболовни спортове обаче съобщиха, че официално сме отказали да участваме с наш национален отбор.

Реклама

Тази година липсва финансиране заради значително по-високите разходи до азиатската страна. Разстоянието до Казахстан е над 5 хиляди километра и пътуването значително се оскъпява. Спонсори също липсват. Това означава, че състезателите сами трябва да си плащат от джоба разходите по пътя и престоя на световното.

През миналата година българският отбор се представи под очакванията и завърши 13-и, като зад нас остана единствено Норвегия. Тогава шампионатът се проведе край латвийската столица Рига. Шампионската си титла сега ще трябва да защитава тимът на Украйна. Дмитри Елисеев от Русия пък доминира в индивидуалното класиране, като миналата година победи убедително и в двата рунда.

Традиционно източноевропейските страни, както и някои азиатски републики са фаворити в тази дисциплина и диктуват модата в риболова на лед.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама