Реклама
https://www.bgdnes.bg/opa-a/article/1858678 www.bgdnes.bg

Дянков търси ново Джиджи

Бившият финансов министър Симеон Дянков дотолкова страда по любимата си сътрудничка Ирина и кучето Джиджи, което заедно отглеждаха в Министерския съвет, че е решил да си вземе нов домашен любимец.
Според запознати Дянков смятал да се сдобие с дребно домашно животинче, което не се налага да разхожда по улиците и да събира хорските погледи. Така изборът на бившия финансист номер 1 се колебаел между хамстер, морско свинче и таралежче. Цените на хамстерите се движат около 2-3 лв., морските свинчета вървят по 15-20 лв., а таралежите са "по договаряне".


Дянков възнамерявал да кръсти животинката на любимата си служителка, за да може да споменава галено името й. Така много вероятно било в скоро време в дома на бившето вице да се появи я таралеж Ирка, я домашното свинче Иринка, твърдят запознати.
Освен чихуахуато Джиджи, пръкнало се на "Дондуков" 1 като резултат от любовта между Дянков и Ирина, бившият финансов министър досега имаше и двама други домашни любимци. Единият от тях - едногодишният котарак Симеончо, дори прегризал преди време кабелите на телевизорите във вилата му в Бояна. Освен котарак вицепремиерът имаше и немска овчарка. В момента обаче котето и кучето са при децата му, които пък предпочитат да стоят при майка си - американката Каролина.

Реклама


В същото време фаталната Ирина Велкова и лаещото доскоро по коридорите на Министерството на финансите Джиджи се изнесоха на пожар към Русе, откъдето е бившата съветничка. Още щом като Бойко Борисов натири Симеон Дянков от кабинета, Ирина и кучето избягаха от министерството. Останали без закрилата на любимия си Мони, те се притеснявали, че във ведомството може да ги споходи "любовта на колегите", които в последните месеци едва изтрайвали и Велкова, и Джиджи. Песът се ползвал с пълни привилегии. Служител бил задължен да го храни, да го води на разходка и на прегледи. Освен че тичало по коридорите, кучето спяло и в специален кош в кабинета на министъра. Затова официалните срещи на Дянков се правели в заседателната зала - за да не се смущава Джиджи, с фамилия Велков-Дянков.


Като мит се носи случката, при която Ирина влетяла по време на важна среща на Дянков, подала му песа и наредила "Мони, цункай Джиджи!". Бившият финансов министър и възлюбената му служителка бяха щракнати папарашки и по време на лятната им почивка в тузарски курорт, където служители на хотела трябвало да разхождат палето. В момента обаче триото Дянков–Джиджи–Велкова било в тотална немилост. Говори се, че след като кабинетът подаде оставка и всички бивши министри излязоха в отпуска, Дянков попитал какво да прави и получил отговор: "Кеф ти ходи в САЩ при жена си, кеф ти при Ирина и Джиджи в Русе". С което от ГЕРБ окончателно му показали, че не е част от плановете на партията за изборите. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама