Реклама
https://www.bgdnes.bg/sagata_bozhkov/article/8282947 www.bgdnes.bg

Кои са Къро, Сашо Бекяров и останалите от записите на Васил Божков с Найденови (Аудио)

"Половината от онлайна" и "По 10 милиона на година ми давайте и това е" са ключовите изречения в разговорите им

Къро, Сашо Бекяров, Динов , Манол Велев и Тони Наумов. Това са имената, които се споменават в разговорите между Васил Божков и бившите му съдружници - братята Цветомир и Боян Найденови , както и баща им Стефан.

Реклама

Записите, които прокуратурата публикува, най-вероятно са записани с мобилни телефони на участниците, за които Цветомир Найденов говори от няколко месеца насам, още преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу Божков.

Къро вероятно е бизнесменът Красимир Каменов, който в миналото е сред близките партньори на Христофорос Аманатидис -Таки . Бизнесът на двамата с този на Божков се преплиташе в пътното строителство преди години.

Сашо Бекяров вероятно са двама души - съдружниците на Васил Божков Александър Тумпаров и Борис Бекяров, които също са с обвинения за участие в престъпна група.

Динов , Манол Велев и Тони Наумов са трима души. Йордан Динов е разстрелян през април 2012 г. в центъра на София. Манол Велев беше прострелян от наемник през 2007-а и оттогава е в кома. Тони Наумов е бивш съдружник на Васил Божков, който почина внезапно през 2018 г. на 63 г., а месец по-късно се самоуби и синът му.

За какво всъщност си говорят Цветомир, Боян и Стефан Найденови с Васил Божков?

В първия звукозапис ключовите изречения на Васил Божков са две, което е и причината за раздора между него и бившите му съдружници - "Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое" и "половината от онлайна ".

Реклама

Според изявления на Цветомир Найденов още преди Божков да бъде обвинен, той е поискал от фамилията половината от бизнеса им с онлайн залагания. След това прибавя и още 10% от бизнеса и стават 60%. "Така съм ги платил", казва Божков и споменава, че включва и Сашо Бекяров, което вероятно е изброяване на двете имена на Александър Тумпаров и Борис Бекяров.

Преди това Божков и Найденов говорят и за игрални зали с машинки - инвестиция за 100 милиона. Един от семейство Найденови казва, че не могат да правят подобна голяма инвестиция, на което Божков отговаря - "Но Къро може", от което става ясно, че и Къро има интерес да влезе в хазартния бизнес и освен това е приятел на Васил Божков. "Сигурно ще ми даде 50% и аз въпреки всичко не съм го направил", казва Божков, от което се разбира, че по времето, когато са правени записите, той иска да работи с Найденови , но те да му прехвърлят своя дял.

Подялбата на бизнеса с игрални зали също се споменава и във втория запис. "Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема. Ако искате ми платете", казва Божков. След това Найденови му казват, че не са на себе си, защото ги плаши с убийство и ги мачка. "Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам", отговаря Божков. Малко след това казва:

"Вие сте живели досега под похлупак", което означава, че ги е покровителствал и не са имали проблеми заради него. "Под похлупак - никой не е смел да ви каже гък . Ето Къро идва вчера и ми вика - що не ме остави да ги омаам ...", продължава Божков.

След това разговорът се върти около това, че фирма на Найденови не е получила лиценз от комисията по хазарта и причината за това е Васил Божков. Малко по-късно той обяснява защо: "Това, което беше най-големия проблем - приятелството, че отидохте при Киро." (Вероятно става дума за бизнесмена Кирил Домусчиев, за когото Цветомир Найденов също е говорил публично).

"40 милиона ми струвате", казва още Васил Божков след като е поискал малко повече от половината игрални зали да са негови. Найденови не са съгласни да се разделя с половината от бизнеса си и питат с колко пари могат да се откупят. "По 10 милиона на година ми давайте и това е", намира решение Божков.

В разговорите Найденови го питат защо ги плаши с убийство и споменават имената на Динов , Манол Велев и Тони Наумов, за които им е казал в други разговори. "Които предават - умират, аз не съм бил така. Такава ви е съдбата бе, приятелю", отговаря Божков. Става дума и за убийци, които са около София и вероятно са там за Найденови около конфликта им с Божков, но той отрича да знае за тях.

Изтеглете разговорите от различните срещи тук:

Среща 1 

Среща 2

Среща 3

Среща 4

Реклама
Реклама
Реклама