Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/11228904 www.bgdnes.bg

Какъв тип залози са най-търсени в Betway online

Откакто спортните прогнози се пренесоха в онлайн пространството и това се превърна в основния начин за залагане, то оттам насетне се промени начинът на игра. Погледът на потребителите вече не е насочен само към крайния изход - дали ще спечели домакинът или гостът, или пък мачът ще завърши наравно. Интернет платформите предлагат доста повече възможности, като нямаме предвид само многото вариации на точния резултат - това го имаше и в старите хартиени фишове в букмейкърския пункт. Сред най-търсените опции от онлайн потребителите са залозите на принципа “повече или по-малко”. А те са солидно застъпени и в системата на betway online, която стартира своята дейност на българския пазар съвсем наскоро.

Най-често пазарите “Под/Над” се играят във футбола

Естествено, това е Царят на спортовете, той генерира и най-съществен интерес сред любителите на предвижданията. А когато говорим за прогнози на принципа “Повече или по-малко”, можем да откроим поне няколко типа пазари. Най-често се сещаме за головете, тъй като те са и най-важният показател в един футболен двубой. При попаденията се прилага линия на разграничение, така че изборът да стане бинарен - или са вкарали под тази линия, или над нея. И в Бетуей, както и при други оператори, най-честото разделение е за Под/Над 2,5 гола. Тъй като няма как да бъде отбелязан половин гол, това означава, че при “Под” се има предвид резултатност от две и по-малко попадения, а при “Над” - от 3 и повече. Но линията може да се модифицира според предпочитанията на потребителя, като основните алтернативи са 1,5 и 3,5.

Също на принципа “Повече или по-малко” се правят предвиждания за корнери и картони. Там вече и вариантите са значително по-многобройни, тъй като за ъглови удари може да се срещнат пазари от “Под/Над 2,5” до “Под/Над 13,5”, да речем. При картоните също се наблюдава по-голямо разнообразие в това отношение в сравнение с головете. А всичко тези опции за игра могат да се използват както за целия мач, така и за едно полувреме. Или пък да се отнасят само за единия отбор, отново с възможността да се нагласят за 45 или за 90 минути.

А как се прилага този принцип при другите спортове?

Този тип залози намират широко приложение и извън футбола, като най-често се използват в баскетбол и тенис. При играта под коша например може да се прогнозира дали даден мач ще свърши под или над конкретна линия на резултатност. А тук вариантите за избор на пазар могат да бъдат буквално десетки. Та в една баскетболна среща могат да бъдат отбелязани под 100 и над 250 точки общо! В Бетуей най-често разграничението се прави по сегменти на резултатност, като се дава един коефициент за диапазона 151-160, друг за 161-170, трети за 171-180 и т.н. Принципът “повече или по-малко” се прилага и за прогнози колко ще реализира даден играч в срещата.

При тениса този прийом в най-голяма степен е приложим при прогнозирането на броя на геймовете. Такъв тип предвиждане се дава и за цялата среща, и за определен се Що се отнася до сетовете, там изборът е малък и съответно интересът към такъв тип залози в тази посока също е по-ограничен.

Та когато задаваме въпроса “Повече или по-малко” по отношение на Бетуей, отговорът винаги е “повече”. Повече възможности за игра, по-голяма гъвкавост при избора на пазари от страна на играча, по-високи коефициенти. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама