Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13634178 www.bgdnes.bg

Мишо Шамара се връща в България

Легендите от "Гумени глави" тръгват на лятно турне 

Мишо Шамара се завръща в България, научи "България Днес".

Емблематичният рап изпълнител, който от няколко години живее и работи в САЩ, си пристига през лятото. Причината е, че титулярният състав на групата "Гумени глави" се събира и тръгва на турне.

"Гумени глави" в оригинален състав - Мишо Шамара, Вальo Кита и диджей Дидо Ди, имат концерти в България през август 2023 година. Към шоуто ще се включат и някои от най-популярните артисти на "Ар енд би рекърдс" плюс гост музиканти и певици", обявиха в официално съобщение от формацията.

Реклама

Турнето ще продължи един месец, а началото ще бъде поставено на 5 август с концерт на пристанището в Бургас.

"Гумени глави" е създадена през 1994 г. Изпълнителите продават 120 000 копия от дебютния си албум "Квартал 41", което ги прави "бащите" на българската рап сцена. В началото на новия век след редица скандали проектът замря, а Мишо Шамара емигрира в САЩ.

"Ние живеем там. Просто тук идваме да видим близките си. Никой не може да избере къде да се роди. Ако беше така, всеки щеше да се е родил в Америка", коментира Шамара, който се е установил със семейството си отвъд океана.

След четвърт век прекъсване през септември миналата година Мишо Шамара, Вальo Кита и диджей Дидо Ди се срещнаха за общ проект. Събирането на тримата заедно предизвика огромен фурор и вероятно затова се появява идеята за лятно турне. От "Гумени глави" са готови да възродят емблематични песни като "Никой, никъде", "Даниела", "Лятото е супер", "Аз съм лош" и може би най-известното им парче - "Фенки, фенки".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама