Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13787059 www.bgdnes.bg

Следят Калин Вельов изкъсо

Перкусионистът „си взе беля на главата“ с младата певица от гръцки произход Мария Аврамиди

Музикантът се впусна в бразилско музикално приключение

 

Постоянно ме дебне и поправя грешките ми, само ми казва къде съм сбъркал, какво съм забравил, кое не е така... Следи всичко и знае всичко това момиче!", през усмивка каза Калин Вельов в предаването на БНТ „100 % Будни“ за певицата Мария Аврамиди, която ще е новият вокал на бразилския му проект „Амазония“. Младата дама се оказа с магистратура по „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“. Освен, че обича да пее, танцува и работи с компютър, Мария е специалист по сигурност и на терен, макар да не практикува засега това си висше образование. С Калин се запознават с Музикалната Академия „Панчо Владигеров“, където където той е латино-ментор, докато Мария студентства.

Реклама

Харесах си я още от Консерваторията - ние, от по-старата генерация, така казваме на Академията", продължава шеговито да дообрисува колаборацията между двамата продуцентът. „Тя носи тази латино енергия звънлив и рязък глас, който е специфичен и желан в латино и салса музиката. Намерих Мария във времето, в което търсихме попълнение в бразилския проект, понеже дотогавашната ни певица напусна България. Така че скочих директно в екшъна", добавя Вельов.
Хубавото е, че още е млада и е тесто, което можеш да мачкаш“, каза за това водещият Стефан Щерев, което предизвика смут и смях сред всички - и екип, и гости на предаването. „Гафът“ се прие с всеобща усмивка, а Калин потвърди, че има много потенциал за разгръщане в младата музикална надежда на България в лицето на Аврамиди.

Идеята за песента „Когато пея", която е осъществена с подкрепата на НФК и е танцувална, с поп-звучене и традиционен груув самба стил, се ражда в края на миналото лято. Калин, на когото са музиката, текстът и аранжиментът й, предлага на Мария да я запишат заедно и тя се съгласява мигом, тъй като латино ритмите я притеглят като магнит. Клипът към парчето, заснет за ден на различни локации около и в София, е дело на Валентин Иванов. „Стана много хубава песен с много хубава емоция. Заснемането на клипа също беше доста забавно", споделя младата дама. А дуетната ѝ половинка добавя: „Оказва се, че Мария е голяма паника и през целия ден се притесняваше от незнанието ѝ, свързано с локациите на видеото. Снимахме в една тръстика и тя непрестанно си мислеше, че отнякъде ще изскочи някоя анаконда, или поне боа, за да я удуши", разказва перкусионистът. „Снимахме върху влакови релси и Мария през цялото време се оглеждаше и страхуваше, че отнякъде ще дойде влак. После бяхме на една ливада, Вальо ни снима с дрон. Появиха се няколко кучета, които се разлаяха и тръгнаха към нас. Тя искаше да избяга, едва я спрях, казах ѝ „Чакай, бе, Мария, никъде няма да тръгваш!". И в колата беше забавно, защото Вальо се криеше в багажника ѝ от началото до края на снимките. Та така, изключително весело беше и много се забавлявахме", споделя още за емоциите Вельов.

Калин планира през април да направи концерт-промоция с международния си музикален проект „Амазония", на който да го представи в целия му блясък и творчески потенциал. Членовете му са от Аржентина, Ангола, Нигерия. Едно от парчетата в проекта ще е с гръцки привкус заради потеклото на Мария, друго ще е изпято на испански език, който тя също владее. Само Вельов е „чистият" българин в „Амазония“, пошегува се полу-гръцката му певица Аврамиди. В проекта ще се смесват различни афрокултури, самба, бразилски елементи.

Всеизвестно е силното увлечение на перкусиониста към латино ритмите, зареждащи го с енергия. Интересна е другата му нова страст - да „си забърква някакво бетонче, с което да си прави някакви замаски". И да спре да чака майстори, които все моли да отидат и да свършат тази работа в дядовата му къща в Кюстендилско, и те все не могат. „Годините така си минават в чакане и ти накрая си ги правиш самичък по начина, по който искаш", откровеничи Калин пред водещите Надя и Стефан.

Ето какво се случва, когато Мария и Калин пеят:

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама