Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13964619 www.bgdnes.bg

Болести и смърт в риалити предавания

Филип Буков е поредният, който напуска шоу след проблеми със здравето

Всеки един участник в риалити формат влиза с две цели - първата е голямата награда, а другата да тества силите и уменията си.

Редица приключенци загърбват работа, семейство и близки, за да пробват докъде могат да стигнат в битките с тежките условия, глад и изпитания на най-различни характери.

Реклама

Има само един проблем - не знаеш какво може да ти се случи в екстремните условия. Последният пример за това е Филип Буков. Актьорът от "Татковци" се съгласява да влезе в "Сървайвър". Младежът, чиято звезда на малкия екран изгря в "Откраднат живот", е считат за фаворит, още щом излиза списъкът с участниците, които заминават за Доминикана.

Само че... сърцето предаде Буков. Тренираният и здрав като бик актьор припада няколко пъти. Налага се да влезе в болница, а там му откриват проблем с най-важния орган. За да се предотврати по-сериозно последствие за актьора, той е принуден да напусне шоуто.

Буков съвсем не е единственият със здравословни проблеми в различни риалити формати през годините.

На Емил Каменов също му бе открит проблем със сърцето, когато здравенякът участва в "Къртицата". Якият мачо обаче решава да продължи изявите си на собствената отговорност. И за щастие нищо не му се случва.

За разлика от Буков и Каменов певецът Нончо Воденичаров нямаше късмета и почина в "Сървайвър". Според официалната информация трагедията настъпва след поредното състезание, включващо катерене по въже, което племето на 53-годишния кмет губи. След аутопсия става ясно, че масиран инфаркт е причина за смъртта на Воденичаров.

Реклама

Той е първият участник в "Сървайвър" в международен план, който умира по време на снимки на формата. По желание на участниците играта продължава. При подобен случай със загуба на живота на участник година по-късно, по време на заснемането на френската версия на "Сървайвър", продукцията преустанови работа.

Ивайла Бакалова пък счупи крак в "Къртицата" преди години. Това наложи миската да си тръгне преждевременно от шоуто, което бе хит преди десетина години у нас.

Красавицата не е единствената, която троши крайник в този формат. Стоян Бончев също бе изведен от играта още на втората седмица от предаването.

Красавицата Индира Касимова, пак от същото шоу, бе ухапана от скорпион. Мацката за малко не получи алергичен шок след това.

И във "Фермата" може да пострадаш, при това лошо. Последният пример за това е Георги от предпоследния сезон на формата. Гологлавият мъж падна по време на дуел. Той се катери по мрежа, но изведнъж изгуби равновесие и се строполи на земята. Веднага бе откаран в болница, където лекарите категорично му забраняват да се върне отново в стопанството.

Преди това писателят Калин Терзийски също имаше много сериозни сърдечни проблеми, докато бе във "Фермата". Наложи се да бъде викана Бърза помощ, като дори имаше опасения за живота на автора. За щастие всичко се размина без сериозни последствия.

Реклама
Реклама
Реклама