Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13985004 www.bgdnes.bg

Официално: Нямало доказателствa Вергов да е пребил Диана Димитрова

"ОТКАЗВАМ да образувам досъдебно производство за престъпление от общ характер и ПРЕКРАТЯВАМ пр. пр. № 51990/2022 г. по описа на СРП", пише в представеното от Диана Димитрова постановление по дадените от актрисата обвинения за упражнено физическо насилие над нея през 2017 г. 

Документът Димитрова качи в личния си фейсбук профил и така той стана публично достояние.

"След внимателен анализ на материалите по проверка поотделно и в тяхната съвкупност констатирах, че в случая не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер", се казва още в постановлението. Прокурор по случая е Иво Боев.

Реклама

Освен показанията на актрисата, такива са дадени от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. От поставлението става ясно, че именно Вергов е считан за човекът, нанесъл ритник в лицето на Димитрова, въпреки че неговото име не беше споменато публично от актрисата до този момент. 

А от изключителна важност били думите на Велина Павлова, която е художник-костюми  на сериала "Откраднат живот", по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Павлова опровергава заявеното от актрисата, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

Според художничката на костюмите на продукцията най-напред в помещението влиза Вергов, а след него пристига и актрисата, която плачела и била с размазан грим. Докато актьорът се преобличал Диана Димитрова, видимо разстроена, се вкопчила в него, хванала го за дрехите и започнала да му се извинява. На Павлова ѝ е направило впечатление, че актьорът мълчи и не желаел да говори с Димитрова. След което я избутал настрани, а Димитрова залитнала по посока на щендерите с дрехи и паднала на пода между тях.

"След падането върху нея се стекли някои от костюмите на продукцията", пише още в поставлението. 

Вергов излязъл от стаята, а самата Павлова отишла при актрисата, за да ѝ помогне и да я попита как се чувства. Последвалият отговор от разстроената Димитрова, която се държала за лицето гласял, че Юлиан Вергов я е "ритнал с крак в лицето". Павлова се изненадала от чутото и категорично заявила, че това не е вярно, тъй като самата тя е станала пряк свидетел на случилото се.

Контрапункт на сведенията, дадени от актрисата, са освен тези на Велина Павлова, също така и тези на Юлиан Вергов. Той посочва, че двамата се познават и са били в добри професионални отношения, но интимна връзка помежду им не е имало. Освен това Димитрова се познава и с дъщерята на актьора - Алена Вергова. Самият Вергов останал изненадан от честата комуникация между двете, включително и в социалните мрежи. 

Реклама

Ден преди снимките на 14 ноември 2017 г. актьорът попада на "такава комуникация между двете и се афектирал, защото не одобрявал коментарите на Димитрова по адрес на семейството му". След края на снимачния процес актьорът заявил на Димитрова, че освен професионално, повече не желае тя да комуникира нито с него, нито с дъщеря му. 

"Ако се приеме, че извършител се явява действително лицето Юлиан Вергов, то следва да се посочи, че предвид отношенията, които имат двамата, категорично се отхвърля възможността наранявания да са причинени по "хулигански подбуди", се казва още в постановлението.

Разигралата се случка между двамата актьори се счита "за личен конфликт (свързан с техните лични отношения), датиращ преди датата на описаните събития". А това категорично изключвало възможността за проявата на гореспоменатите подбуди. 

Малко по-рано Димитрова сподели снимки на постановлението в своя профил във фейсбук като заяви, че не се притеснява от това какво ще се опитат да ѝ причинят физически, но за сметка на това има въпроси, защото "не се интересувам от нищо друго освен от истината". 

Четете още

Вергов не е ритал Диана, твърдят очевидци

Вергов не е ритал Диана, твърдят очевидци

Скандалът с Диана Димитрова изрита Вергов от "Капките"

Скандалът с Диана Димитрова изрита Вергов от "Капките"

Реклама
Реклама
Реклама