Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14011064 www.bgdnes.bg

(СНИМКИ) Майката на Ергена вдигала летвата в небесата

Баща му го запалва по фитнеса

Евгени: Виждал съм любовта вкъщи - татко поискал ръката на мама на втория месец, и аз искам така

"Аз съм виждал любовта как изглежда вкъщи. Родителите ми са заедно над 38 години. Баща ми веднага е разпознал в мама, че тя е жената за него. Точно след два месеца й е предложил брак. Това искам и аз." Признанието е на най-желания ерген в републиката - световноизвестният пианист Евгени Генчев.

Реклама

33-годишният музикант иска да срещне жената на живота си и в момента, в който я погледне, тя да "отключи" нещо в него. "Очите са най-важни. Затова влизам в това предаване, за мен то не е шоу или експеримент, а реалност. Искам да изпитам любовта такава, каквато не съм я изпитвал - без его и компромиси", казва Евгени.

"За нас с майка му влизането на Евгени в шоуто е нещо много позитивно. Ние имаме двама внуци от брат му, но ми се ще поне още едно внуче", с усмивка споделя бащата на Евгени. Генчев има брат, който живее в Лондон, занимава се с финанси и вече има две деца. Женен е за рускиня.

"Майка ми е идеалната жена. Може да създаде уют навсякъде, супер грижовна е и летвата, която поставя с моята жена, е много висока", обяснява за най-близката си жена Генчев. Родителите на красавеца имат верига салони за красота в Пловдив и са много горди, когато ги разпознават по улицата. И двамата не крият, че се радват на присъствието на сина си в шоуто.

Музикален гений - такъв е бил като дете най-желаният ерген от Би Ти Ви екрана.

Оперният певец Мирослав Димитров първи забелязва музикалния талант на момчето. Той споделя, че се изумил какъв феноменален "музикален слух" има Евгени. "По радиото пуснаха една песен на Камелия Тодорова и ми направи впечатление, че Евгени направо я запя в същата тоналност, а тогава беше 5-годишен", споделя семейният им приятел по Би Ти Ви. Той веднага го завел при маестро Иван Маринов на прослушване. "Няколко пъти го накара да изпее нещо и беше изумен от таланта му", разказва първият ментор на Евгени. И допълва: "Каза, че такова дете не е имал в практиката си да може да пее на всички гласове."

Евгени завършва музикалното училище в Пловдив, а след това Кралската музикална академия в Лондон със стипендия. В началото му е много трудно. "Взимах две парчета пица и това ми беше храната за деня. Всяка сутрин идвах преди всички, защото нямах пиано и нямаше къде да се упражнявам. По 2-3 часа пътувах в едната посока, после в другата, живеех в предградия с 5-6 човека. Две-три години не съм излизал никъде, да не говорим за заведения. Но си постигнах мечтата", щастлив е Генчев.

Междувременно баща му е човекът, който го запалва по фитнеса, като твърди, че за да издържа на всякакво напрежение, трябва да е силен физически, както и психически. "Той винаги се е опитвал да ми даде много мъдрост и познания. Бил ми е еталон през годините", казва Евгени за родителя си.

Реклама

33-годишният ерген е зодия Рак, романтичен е, но е типичен "мъжкар" според всичките му близки. Има колан по карате, заедно с брат му са тренирали доста, но се отказал да е професионален състезател заради пианото. Освен това може да стреля, често в свободното си време ходи на стрелбището или вдига щанги. Цял живот е на диета, тъй като "плочките" на корема са важна част от цялостното му излъчване. Най-много обича морковена торта, без глутен и захар. "Трябва да съм във форма, за да издържам на всичко", казва човекът, обиколил половината земно кълбо с музиката си.

Евгени е изнасял концерти на няколко континента, споделял е една сцена със звезди от ранга на Том Джоунс, Лейди Гага, Хелене Фишер, Андреас Габалие и други. Той е чест гост в редица събития и програми на световните тв гиганти, а сред най-впечатляващите му изяви е изпълнението му в шоуто на Хайди Клум - "Следващият топмодел".

Където и да се намира, Генчев не пропуска да изпрати букети за празници на майка си Светла - за рождения й ден или за 8 март, както и рождените дни на баща си Танко, брат си Светослав и семейството му.

Въпреки че е само на 33 години, носителят на повече от 15 музикални награди и любимец на Стинг и Лейди Гага смята, че е дошло времето да направи семейство. Което го провокира и да участва в "Ергенът". А дали това ще се случи във формата и пред очите на цяла България, предстои да разберем.

Четете още

Ева от "Ергенът" гушка голямата си любов

Ева от "Ергенът" гушка голямата си любов

Евгени каза защо не е дал роза на Мони

Евгени каза защо не е дал роза на Мони

Габи от "Ергенът" конкуренция на БГ Барби

Габи от "Ергенът" конкуренция на БГ Барби

С целувки "на други места" се хвали Елена в "Ергенът"

С целувки "на други места" се хвали Елена в "Ергенът"

Реклама
Реклама
Реклама