Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14019330 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим на европейско турне

С Моцарт, Рахманинов, Шопен, Лист и Бетовен

Музикалната им обиколка стартира от Нидерландия и достига до Черно море 

Самостоятелно музикално турне започват виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим.
Огромният интерес към близнаците е причината да изнесат поредица от концерти, които започват първо в Нидерландия, а след това ще продължат в България.
"Първата изява на синовете ми ще бъде на 27 март в Маастрихт, а още на следващия ден пътуват за България. На 3 април ще бъдат в Сливен (зала "Зора" - 18,30 ч), ден по-късно в Ямбол (зала "Съвременност" - 18,30 ч), на 5 април в Бургас (от 19 ч в Експозиционен център "Флора"), на следващия ден ще свирят във Варна (концертно студио на радио "Варна" в 19 ч) и турнето завършва в изява в Добрич (Огледална зала "Нели Божкова" - 18,30 ч)", разказа пред "България Днес" Денис Игнатов, баща и ментор на 19-годишните пианисти.
Всеки от концертите ще бъде с продължителност 55-65 минути, а в програмата ще изпълнят произведения на Моцарт, Рахманинов, Шопен, Лист и Бетовен. Няма да бъдат пропуснати и българските произведения и Хасан и Ибрахим ще изпълнят част от творчеството на великия Панчо Владигеров. Една от кулминациите на концертите ще бъде изсвирването на етюд от Ференц Лист - експерти и преподаватели от Западна Европа посочват, че Хасан и Ибрахим са сред малцината хора в целия свят, които могат да го изпълнят на високо ниво.
"Близнаците учат в Нидерландия, но но не забравят откъде са тръгнали и връзката им с България винаги ще я има. Дано публиката остане доволна, тъй като от много време хора у нас искаха да видят момчетата на родна сцена. Не защото са мои синове, но мога да кажа, че никой присъстващ няма да съжалява, тъй като предстоят забележителни концерти", добави пред вестника Игнатов.
Турнето ще бъде в големи градове в Югоизточна България, като плановете на Хасан и Ибрахим са догодина да има отново музикална обиколка, но в други части на страната. Така повече хора ще могат да се докоснат на живо до магнетичните им изпълнения.

Реклама
Реклама

Четете още

Хасан и Ибрахим с концерти в Париж

Хасан и Ибрахим с концерти в Париж

Хасан и Ибрахим стават студенти в Нидерландия

Хасан и Ибрахим стават студенти в Нидерландия

Хасан и Ибрахим като Агент 007 на бала

Хасан и Ибрахим като Агент 007 на бала

Болест препъна Хасан и Ибрахим

Болест препъна Хасан и Ибрахим

Реклама
Реклама
Реклама