Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14047218 www.bgdnes.bg

Певецът Краси Аврамов: Отказах кариера в САЩ срещу секс

Известен продуцент на звукозаписна компания ме искаше в леглото си, за да спечелим много пари. Не се съгласих!

КОЙ Е ТОЙ

Красимир Аврамов, известен у нас като Човека глас, е роден през 1972 г. в Сливен. Завършва НАТФИЗ в класа на проф. Васил Инджев, но прави кариера като певец с уникалния си контратенор.

Реклама

Издава албума "Мълчаливи гласове" (1997 г.), който го нарежда на първите места в музикалните класации. През 1998 г. заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис, където през 2005 г. печели наградата "Суперзвезда на годината". Аврамов е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в залата, където ce връчват оскарите "Кодак Тиатър".

През септември Човека глас подготвя свое уникално музикално-светлинно шоу с участието на световни звезди в Античния театър в Пловдив.

- Г-н Аврамов, освен певец вие сте професионален актьор и мим. Последните месеци у нас бяха белязани от скандала между вашите колеги Юлиан Вергов и Диана Добрева. Дори и да не ги познавате лично, мисля, че не може да нямате мнение по темата за насилието?

- За мен това е много лична драма между Юлиан Вергов и Диана Димитрова. Ако нещо е ставало помежду им, смятам, че Диана на момента е трябвало да направи оплакване, да успее по някакъв начин да излезе от този натиск, който описва. Когато такива неща се случват, не трябва да чакаш 7-8 години и след това да решиш, че си травмирана. Защото в момента не може да се докаже нищо. Сега сме свидетели на едни ашлашки разговори, едни битови скандали, с които занимават цялото общество.

- И които нямат място в изкуството...

Реклама

- Точно така! Няма защо да занимаваш основните новини с обиждания и от двете страни. Но в България виждам напоследък колко много хора се вълнуват от тези жълти, грозни изблици и точно това ни прави още по-низки и низки и затова на такова ниво е цялата система в музиката. Не само в България.

- Имате предвид, че и в Холивуд се случват подобни неща - сексуално посегателство, професионален натиск от страна на видни продуценти и режисьори, над актриси, някои от които много известни?

- В Америка всеки може да каже, че е бил изнасилен от някого. И то без да има никакви доказателства! Хората всичко обръщат в пари. Когато заминах за Америка, първото нещо, което ми казаха, че трябва да направя там, е да си взема адвокат. Още от първия си ден там трябва да имам личен адвокат! Защото във всеки момент мога да бъда подведен под отговорност - може например в зависимост от моето настроение да съм погледнал някого не както трябва. В Колбин институт в Америка преподавах актьорско майсторство и пантомима. Имах 70 студенти. Всяка седмица ни събираха да ни обясняват за този "харасмънт", който на български може да се преведе като "сексуално посегателство". Така наричат всичко, което на някой не му харесва. Дори ако задържим ръката на някого за повече от три секунди, това може да се сметне за "харасмънт". Не бива да прегърна някого за повече от две секунди. Предупредих всички, включително моите колеги, че могат да ме прегръщат, колкото си искат. Няма да имат никога проблем с мен. Но от нашия институт уволниха ректора му, защото бил направил комплимент на преподавателката по балет, че изглеждала много добре. Тя се оплака и него съответно го уволниха без абсолютно никаква причина. Уволниха още двама преподаватели по подобни причини. И ми стана страшно неприятно, че това нещо идва и в България. Когато се случи нещо наистина реално, хората трябва да бягат и да се оплачат. Но не можеш да постигнеш целите си благодарение на секс, благодарение на пари и след време, когато вече станеш име, да излезеш с тази истина. Аз познавам лично и Хари Уанстайн...

- Как се запознахте?

- Посещавахме едно и също заведение. Той беше голям почитател на моята американска мениджърка. Тя беше и досега е страшно красива, но Хари Уанстайн се държеше прекрасно с нея. Никога не е проявявал никаква сексуална активност, за да я сваля. Повече от 90 процента от актрисите, които попадат в неговите филми, много добре знаят за какво става дума. Но, както той ги използва, те също го използват. Аз самият съм ставал обект на сексуален натиск в Америка.

- И как реагирахте? Вие съветвате жертвите да подадат веднага оплакване в полицията...

- Получих предложение, което е коствало моята кариера. Искам да кажа, че съм могъл да постигна много по-големи неща, ако съм се повлиял от желанията и на жени, и на мъже, които са ме искали като сексуален обект. Продължавам да получавам тези неприлични предложения - и в България, и в Америка. Но не съм се оплаквал, защото за мен кариерата не е на всяка цена. Много известни продуценти в Америка са ми правили такива предложения и ако съм искал, можех да тръгна по този път да постигам успех. В Америка имах проблеми с един голям продуцент от световна звукозаписна компания. Той искаше да изкараме големи пари, но цената бях аз. Точно заради тази цена, която не платих, ми костваше провал за определено нещо.

- Вярно ли е, че сте озвучавали порнофилм?

- Вярно е, защото когато правех големия концерт в залата на оскарите, се появи проблемът с този продуцент, за когото споменах. В последния момент той се отказа, когато разбра, че аз му отказвам. Този човек ме изнудваше преди концерта, че ще плати за него, и даже държеше куфарче със 100 000 долара. Той не сложи парите на масата, просто държеше куфарчето и ме изнудваше да подпиша договор, като всъщност искаше мен. И тогава се появи продуцентът на порнофилмите. Той е един от най-класните, това е сериозна индустрия. Той прави еротика, а не порнография, и е конкуренция в Лос Анджелис на другия, който ме изнудваше. Разбрах, че продуцентът на порнофилми ми е почитател и слуша моята музика. Той винаги ме е молил дали може да използва моя музика в сцени от неговите филми. Помоли ме да използва музиката от "Лудостта на величията", една моя величествена песен. Аз му отказах, разбира се, но ето, дойде денят в който останах без камери поради проблема с продуцента от голямата звукозаписна компания, и той се озова на секунадата. Затвори снимачния си ден и докара десет души оператори с десет камери да снимат концерта. Аз му казах: "Все едно не знам, можеш да използваш моята музика, в който филм искаш". Просто му върнах жеста.

Четете още

Човека глас обикаля "Витошка"
Човека глас обикаля "Витошка"

Човека глас обикаля "Витошка"

Краси Аврамов се запалил по пантомимата от дядо си
Краси Аврамов се запалил по пантомимата от дядо си

Краси Аврамов се запалил по пантомимата от дядо си

Краси Аврамов печели от лампиони

Краси Аврамов печели от лампиони

Краси Аврамов още чака баретите да му оправят вратата
Краси Аврамов още чака баретите да му оправят вратата

Краси Аврамов още чака баретите да му оправят вратата

Реклама
Реклама
Реклама