Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14100998 www.bgdnes.bg

Бащата на Рая Пеева отиде в европарламента

Председателят на Сдружението на независимите автори, музиканти и продуценти – Пейо Пеев и член на Управителния съвет на Сдружението – Асен Драгнев бяха на посещения в Европейския парламент, по покана на евродепутата на част от делегация в Ева Майдел.

В делегацията участваха и кино дейци, икономисти и други активни граждани от София и Хасково.
На срещата бяха обсъдени добри практики на европейските страни по отношение на прилагане на Закона за авторското право, създаването на Регистър на независимите и музиканти и артисти в сферата на музиката и киното, и подпомагане независимите културни дейци.
Г-жа Ева Майдел отбеляза в социалните си мрежи, че за нея е голяма чест да посрещне Пейо Пеев и Асен Драгнев в Европейския парламент, не само като представящи неправителствената организация, която защита правата на тази голяма група интелектуалци и творци, но и като професионалисти в своята област, и благодари за хубавата среща, искрения разговор и новите албуми.
Двамата вдъхновяват не само с музикалния си талант, но и с обществената си дейност. Освен създатели на група Спринт, Пейо Пеев и Асен Драгнев подпомагат и продуцират млади изпълнители и музиканти от независимия сектор, те са автори продуценти на албума на най-новия дует Галя Георгиева и Атанас Лазаров.
Тя също така отбеляза, че и двамата са част от екипа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Чудеса“, където обучават деца и младежи със специални потребности на музикални умения и техники при ударни и клавирни инструменти,допълват още от Profile international.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама