Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14127934 www.bgdnes.bg

Данчето Христова разкрива връзката с Фидел Кастро

Певицата с емоционален разказ за отношенията с Лили 

Ванга казва, че ми стои отдясно на всички концерти, разказва естрадната звезда

Великата Йорданка Христова най-сетне ще ни представи своите мемоари. Това ще се случи на 80-годишнината й на 10 септември, а книгата се пише вече няколко години и интересът към нея е изключителен.

Реклама

"Ще пипна текстовете още малко, за да има повече емоция. Нима може да се говори спокойно за един Андрей Вознесенски, който през 1975 г. в Москва ме запозна с Мая Плисецкая, Родион Шчедрин, Бела Ахмадулина, Микаел Таривердиев, Арно Бабаджанян, Святослав Рихтер... Сега се сещам, че точно там сестра ми ме събуди една сутрин по телефона, за да ми каже, че съм станала заслужила артистка", споделя неостаряващата звезда.

Изживяването да се докоснеш до най-големия в Куба - Фидел Кастро, Данчето също ще спомене в книгата си. За 85-годишнината на първия човек в държавата примата му пише специална песен - "Серенада на верността", и дори я изпълнява на специален концерт в Хавана. "Много се говори за нашите отношения, в книгата ще има и за тях", тайнствено отговаря Данчето на въпроса дали е голямата любов на кубинеца, както се говори от години. Кастро неведнъж се е срещал с изпълнителката, която има и лични посвещения от него на миникнижка, издадена от нейна приятелка от Азербайджан. В момента певицата обмисля да направи последен концерт в Куба, тъй като повечето от приятелите й вече си били отишли от този свят.

Освен с Кастро Христова ще спомене и петричката пророчица Ванга, на която е била любима изпълнителка. "Рупите са извънземно място с уникална енергия. На годишнина от смъртта на Ванга също бях там. На гроба й беше една от жените, които са й помагали. Като ме видя, веднага ме извика: "Елате, елате, трябва да ви кажа нещо. Ванга много ви обичаше. Чуеше ли гласа ви, обясняваше, че ви стои отдясно по време на концерти", разказва Данчето.

Прелюбопитни в книгата ще бъдат и разказите от приятелството на Христова с Богдана Карадочева и Лили Иванова.

"Лили, аз и Богдана сме от три последователни випуска. Срещали сме се през различни времена. За концерта на покойния вече Емил Димитров обединихме усилия. Лили имаше офис в "Лозенец". Трите даже записахме клип - да поканим хората в НДК. Но остана дотам - не по моя вина. С Богдана доста сме си дружали. Тя има страхотно чувство за хумор и още сума ти качества, които ценя много. Докато с Лили нещата са по-различни. Тя е аскет, има си стил на живот. Нейно право е да определя обкръжението си в зависимост от това, но никога не съм имала лоши чувства към нея", споделя Данчето.

Певицата най-вероятно ще включи в спомените и покойния си свекър - бившия соцминистър Григор Стоичков, когото до последно нарича "татко", въпреки че била разведена със сина му Георги. Тя ще разкаже и за пътешествията й зад граница, както за вярата й в прераждането, заниманията с хата йога и йога нидра.

Четете още

Йорданка Христова готова за любов

Йорданка Христова готова за любов

Младеж помага на Данчето

Младеж помага на Данчето

Реклама
Реклама
Реклама