Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14171025 www.bgdnes.bg

Алиса Софиянска на втората си изложба: Хубав виц бе, че съм позирала на Чапа за статуята на света София

Антонина Стоянова, Богдана Карадочева, Даниела Доковска се насладиха на 80 картини с настроение

"За мен един от най-хубавите вицове е, че съм позирала на Чапа за статуята му на света София." Това каза за "България Днес" Алиса Софиянска.

Реклама

Съпругата на екстоличния кмет и бивш служебен премиер Стефан Софиянски откри втората си изложба в известно културно средище в столицата в квартал “Красно село”.

Първата бе преди година в Каварна, тъй като двамата живеят почти постоянно от времето на ковид в съседното село Поручик Чунчево. Преди три години Алиса решава, че ще се върне към младежката си страст - рисуването. Прави го само когато е щастлива. Платната са като самата нея - цветя, море и много светло настроение.

Въпреки оживлението и прииждащите непрекъснато гости Алиса Софиянска намери време да отговори на вестника дали все пак наистина би позирала днес на големия ни скулптор Чапа за негова творба. "Защо не, макар че той вече е възрастен!", съжали половинката на Стефан Софиянски.

Сред известните българи, уважили изложбата на Алиса Софиянска, блестеше съпругата на ексдържавния глава Петър Стоянов - Антонина Стоянова. Елегантната и днес първа дама очевидно цени не само творчеството на Софиянска, но и дружбата си с нея, защото двете успяха да си кажат няколко думи насаме, прегръщайки се топло.

Присъстващите направиха шпалир, за да почетат и друга звезда на арт събитието - Богдана Карадочева. Певицата бе също в стилен черен тоалет, подобно на Антонина Стоянова, която бе избрала не рокля като изпълнителката на "Дано", а туника и панталон в черно.

Реклама

Най-добрият български адвокат, Даниела Доковска, бившият вицепремиер Даниела Бобева бяха сред почитателите на художничката.

Както винаги спортно-елегантна, Алиса Софиянска посрещаше своите приятели с черен жакет, черно поло и дънки, комбинирани с маратонки.

В топ форма бе и екскметът на столицата Стефан Софиянски. Като добър домакин и съпруг той лично следеше за подредбата на коктейлните изкушения. Тяхната изисканост пък демонстрира отличния вкус на семейство Софиянски и бе високо оценена от гостите на вернисажа. В дънки, бяла риза и тъмно сако, подчертаващи почти младежката му фигура, Софиянски като галантен кавалер наливаше на представителки на арт елита квалитетно бяло вино. Самият той обаче си позволи само една чаша. До него бяха и трите дъщери на фамилията Софиянски.

"За съжаление времето навън не е много пролетно. И проблемите не са малко. Но нека днес, тук и сега, не говорим за тях, а за настроението в душите ни. Да ни бъде празнично и светло, все пак пролетта чука на вратата", обърна се към публиката Алиса Софиянска. Тя публично отправи признание в любов към тези, които се отзоваха на поканата за втората й изложба.

Почти за минути те пък показаха, че оценяват таланта й - почти всичките 80 платна, на които тя бе поставила символични цени, бяха разпродадени в първия ден на изложбата, която може да бъде видяна до 24 април.

Четете още

Софиянска рисува брези в Поручик Чунчево

Софиянска рисува брези в Поручик Чунчево

Алиса Софиянска кара на червено

Алиса Софиянска кара на червено

Реклама
Реклама
Реклама