Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14215986 www.bgdnes.bg

Братя Аргирови обвинени в престъпление! Вижте какво е то!

Георги Йорданов ги спасява

Искахме да си купим качествени инструменти в Германия, на границата ни задържаха, казва Благовест

"Да, навремето наистина имахме проблеми заради валута. Но това се случи, защото искахме да си купим качествени инструменти от Германия, понеже получихме дарение от наш близък. На влизане в България ни спряха на митницата и започна проверка за парите. Оказа се, че законът е такъв, че даже и да получиш дарение, трябва да имаш разрешение от Министерството на финансите, за да го похарчиш." Това каза за "България Днес" Благовест Аргиров, единият от топблизнаците на БГ естрадата.

Реклама

Той признава и че срещу него и брат му било образувано дело за валутно престъпление по чл. 250. Не се знае докъде е щяла да стигне съдебната сага, ако огромната популярност на певците не си бе казала думата.

"Добре че имаше и разумни хора - председателят на Комитета за култура Георги Йорданов ни помогна всичко да се прекрати. Обади се в прокуратурата и каза: "Тия момчета веселят цяла България, с всички пари не са си купили апартаменти, а апаратура, която ние не можем да им осигурим". И всичко завърши благополучно", спомня си един от най-емблематичните близнаци на България.

След промените на двамата гласовити братя пак им се случва подобно премеждие, но вече не в родината, а в Братислава. Тогава те дори са задържани за кратко от местните органи на реда. Благовест и Светослав не извършили нищо нередно, само били посъветвани да обърнат рублите в крони. Сумата обаче била доста голяма и това предизвикало подозренията на полицията в словашката столица.

"Ставаха големи промени по това време и наши приятели финансисти ни посъветваха да си изтеглим парите, които бяха преводни рубли, и да ги обърнем в чешки крони. Отивайки в една банка в Братислава, ни казаха, че трябва да направят проверка, защото сумата беше много голяма. Но проверката беше както от финансовите органи в банката, така и от милицията", връща лентата назад Благовест Аргиров.

Поп звездите не крият, че заради полицейската проверка са изпаднали "в голям стрес".

"Имахме документи, които доказваха, че сме изкарали по законен начин тези пари. Извиниха ни се, обмениха ни рублите в крони и въпросът приключи. Не очаквахме такава проверка, защото не се случват често такива неща, беше неочаквано, но всичко беше законно", въздъхва и досега с облекчение Благовест.

Той довери специално за вестника, че подготвя нова песен на Евгени Минчев. "Ние със Светослав сме стари приятели с него", довери още той.

Парчето се нарича "Ранна вечеря" и е по текст и музика на Лорда. Ще бъде изпълнено за сефте от братя Аргирови на партито през юни в чест на юбилея на паркетния лъв, научи "България Днес". Така хитовият и досега поп дует ще стартира поредицата "Звезди пеят Евгени", похвали се самият Минчев в социалните мрежи.

Четете още

Братя Аргирови на една сцена със Стоичков

Братя Аргирови на една сцена със Стоичков

Соня Васи на война с братя Аргирови

Соня Васи на война с братя Аргирови

Реклама
Реклама
Реклама