Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14340423 www.bgdnes.bg

Народният театър кани на "Разходка с Гогол"

На 25 и 26 април са първите представления на "Разходка с Гогол", трети спектакъл от програмата "Театър+" в Народния.

"Създаването на спектакъл по текстове на Гогол бе привилегия за мен и целия екип. Това бе възможност да запознаем зрителите с онези светове на Гогол, които са адекватни на днешната съвременност", разказва режисьорката Катя Петрова. По думите й чрез трагикомичната игра и карнавала зрителите отблизо ще се срещнат с едни ощетени, дресирани хора, които не използват пълноценно собствения си интелект и чувства.

Реклама

Спектакълът е изграден върху Гоголовите "Петербургски разкази", сред които "Записки на един луд", "Шинел" и други. Радина Кърджилова влиза в ролята на "малкия човек" Акакий Акакиевич, а в телата на останалите герои на Гогол се преобразяват актьорите Радена Вълканова, Жаклин Даскалова, Мартина Пенева, Стелиан Радев, Пламен Димов, Александър Тонев, Кире Гьоревски. Драматург на спектакъла е Майя Праматарова, хореограф е Анна Пампулова, а сценографията и костюмите са на Борис Далчев и Петя Караджова.

В постановката музиката се изпълнява на живо от музикантите Венислав Будинов и Николай Темнисков, композитор е Христо Йоцов. Светлозар Георгиев отговаря за звуковия дизайн, а визуалната картина е на Теодор Киряков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама